Brīvprātīgie no Bulgārijas un Portugāles pastāstīja Daugavpils vidusskolēniem par ES

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 10.aprīlī, Daugavpils 9.vidusskolu apmeklēja divi brīvprātīgie – 23 gadus veca Aleksandrīna no Bulgārijas un 26 gadus vecs Migels no Portugāles.

Daugavpils pilsētas domes Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes eksperte projektu jautājumos Evelīna Balode pastāstīja portālam Gorod.lv, ka minētā pasākuma ierosinātājs ir Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde, jo programma „Eiropas brīvprātīgais darbs” ir daļa no lielas Eiropas programmas „Jaunatne darbībā” un ir pārvaldes interešu jomā.

Turklāt Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde un paralēli arī Daugavpils 9.vidusskola izgāja šīs programmas akreditāciju, tādēļ nākamgad abās iestādēs varētu darboties asistenti no Eiropas, kuri palīdzēs apgūt svešvalodas vai uzlabot to zināšanu līmeni.

Pēc E.Balodes domām, mūsu pilsētā pastāv zināmi stereotipi par to, kas ir brīvprātīgo kustība un brīvprātīgie, tādēļ ļoti efektīvas ir uzskatāmas metodes, piemēram, tikšanās ar brīvprātīgajiem, kuri paši stāsta, kā ir iesaistījušies šajā kustībā un ieradušies mūsu valstī.

Jāatzīmē, ka abi brīvprātīgie ļoti ieinteresēja Daugavpils 9.vidusskolas skolēnus, jo ļoti vienkārši stāstīja par tik sarežģītiem jautājumiem kā Eiropas Savienības vēsture, eirozonas valstu valūta, pastāstīja arī par savu dzimteni. Savukārt stundas garas prezentācijas beigās izveidojās diskusija, kuras gaitā skolēni jautāja par brīvprātīgo izglītību, interesēm un iespaidiem.

Jāpiebilst, ka savas vizītes laikā Aleksandrīna un Migels apmeklēs arī Daugavpils 10.vidusskolu un Dizaina un mākslas skolu „Saules skola”.



Написать комментарий