Alonso gūst parliecinošu uzvaru Ķīnas GP

foto: eurosport.ru
foto: eurosport.ru

Vakar Ķīnā, Šanhajā, norisinājās 2013. gada F1 pasaules čempionāta trešais posms, kurā pārliecinošu uzvaru guva ''Ferrari'' pilots Fernando Alonso.

Otrajā vietā finišēja soms Kimi Raikonens no ''Lotus'', bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa no pirmās vietas startējušais ''Mercedes'' pilots Lūiss Hamiltons.

Sestdien notikušajos kvalifikācijas braucienos ātrāko apļa laiku uzrādīja Lūiss Hamiltons, gūstot pirmo ''pole-position'' ''Mercedes'' komandas sastāvā, bet otro vietu izcīnīja sezonas pirmā posma uzvarētājs, ''Lotus'' pilots Kimi Raikonens. Vietas otrajā starta rindā sev nodrošināja Fernando Alonso no ''Ferrari'' un Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs, bet no piektās un sestās pozīcijas sacīkstes bija jāsāk brazīlietim Felipem Masam ("Ferrari'') un Romēnam Grožānam (''Lotus''). Tikai devītu starta vietu ieguva pēdējo trīs gadu čempions Fetels, kurš savā pēdējā lidojošajā aplī kļūdījās bremzēšanā un laiku nemaz neuzstādīja. Savukārt vēl neveiksmīgāki kvalifikācijas braucieni izvērtās viņa komandas biedram Vēberam, kura formulai bija problēmas ar benzīna daudzumu noteikšanu formulā. Pēc lidojošā apļa Vēbers apstājās trases malā, un vēlāk tika konstetēts, ka viņa formulā ir tikai 150 mililitri degvielas, par ko tika piešķirts sods - sacīkšu uzsākšana no boksiem.

Lielisks starts izvērtās Masam, kurš pakāpās no piektās uz trešo pozīciju, bet startā lēnais Raikonens atkrita uz ceturto vietu. Līderpozīciju diezgan pārliecinoši saglabāja Hamiltons, taču abi „Ferrari” piloti un Raikonens turējās britam cieši aizmugurē. Pirmā apļa beigās pēc cietā sastāva riepām devās Vēbers, bet tikmēr Alonso jau centās uzbrukt Hamiltonam. Piektā apļa starta/finiša taisnē abi „sarkanie baroni” ar DRS sistēmas palīdzību veica fantastisku manevru, vienlaicīgi apdzenot priekšā braucošo britu. Jau tajā pašā aplī Hamiltonam garām tika arī Raikonens, bet apļa beigās „Mercedes” pilots ar Rosbergu un Zutilu devās pēc jaunām riepām. Tikmēr vienā no taisnēm bremzēšanā kļūdījās F1 jaunpienācējs Gutiress, ietriecoties priekšā braucošā Zutila formulas aizmugurē. Ja Gutiress palika trases malā, tad Zutils vēl tika līdz boksiem, tomēr sacīkstes viņam turpināt nebija lemts.

Jau nākamajā aplī pitstopos devās jaunais sacīkšu līderis Alonso, bet vēl pēc apļa – arī viņa komandas biedrs Masa. Alonso teorētiski saglabāja līderpozīciju, bet Masa zaudēja vietu gan Hamiltonam, gan Raikonenam. Par līderi uz to brīdi bija kļuvis vēl pitstopos nebijušais Hulkenbergs, bet otrajā vietā atradās Fetels. Pēc dažiem apļiem viss nostājās savās vietās, un braucēju tabulas augšgalā atkal atradās Alonso.


Написать комментарий