Satiksmes ministrijā izveidots speciāls amats deputāta dēlam

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Satiksmes ministrijā (SM) izveidots speciāls amats Saeimas deputāta Andra Buiķa ("Vienotība") dēlam, dzejniekam Emīlam Buiķim, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De Facto".

Emīls Buiķis jau gadu ir SM koordinators "airBaltic" valsts kapitāldaļu pārvaldības organizēšanai un uzraudzībai, par ko viņš saņem 700 latu algu.

Dzejnieks, kurš partijas "Vienotība" rindās startēs 1. jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, iepriekš bijis "Jaunā laika" jaunatnes nodaļas valdē un 10. Saeimas laikā - deputātes palīgs Solvitai Āboltiņai, informē raidījums. Kad 10. Saeimu atlaida, beidzās arī Buiķa darbs pie Āboltiņas.

Taču tagad Buiķis ir nokļuvis SM, ko pārrauga "Vienotība" kopā ar tā dēvēto Olšteina grupu. Pats Buiķis stāsta, ka sūtījis savu CV uz vairākām ministrijām, arī Ārlietu un Aizsardzības. Taču tikai SM radīja amatu speciāli viņam.

Šāds vai līdzīgs koordinatora postenis nav nevienā citā SM uzņēmumā, turklāt arī šī darbavieta neeksistēja, pirms tajā neiesēdās Emīls Buiķis, uzsver "De Facto".

Buiķis stāsta, ka viņu vienmēr esot interesējis transports, kuģniecība un aviolīnijas. Turklāt viņš universitātē esot rakstījis diplomdarbu par Latvijas ostu perspektīvām.

"Es koordinēju SM darbu ar aviokompāniju "airBaltic", ar "airBaltic" jautājumiem, teiksim tā," par saviem darba pienākumiem stāsta Buiķis. ""airBaltic" ir iesaistīts neskaitāmās tiesvedībās, es koordinēju sadarbību ar konsultantiem", viņš turpina.

SM valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Džineta Innusa noliedz, ka kāds no "Vienotības" pārstāvjiem būtu mudinājis pieņemt darbā Buiķi. Taču apstiprina, ka "nevienai citai kapitālsabiedrībai šādi speciāli koordinatori nav un nebūs".


Написать комментарий