Bērnunams- patversme «Priedīte» nosvinēja 15 gadu jubileju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12. aprīlī bērnu patversmē „Priedīte” bija lieli svētki- notika iestādes 15 gadu jubilejas svinības. Bērnus un kolektīvu uzrunāja Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Žanna Kulakova novēlēja, lai šo māju nekad nepamet ģimenes siltums, drošības sajūta, sapratne un griba rūpēties vienam par otru. Bērniem viņa vēlēja augt stipriem, veseliem, aktīviem un īstiem savas valsts un pilsētas patriotiem, lai izdodas sasniegt mērķus, lai piepildās visi sapņi.

Patversmes direktors Viktors Urbanovičs pateicās kolektīvam par darbu, iejūtību un rūpēm, ko sniedz bērniem, bērniem vēlēja atrast savu vietu dzīvē.

Savas mājas jubilejā sveica arī patversmes absolventi, kuri jau ir izgājuši patstāvīgā dzīvē. Vislielākais paldies tika teikts audzinātājām, kuras deva pirmās zināšanas, iemaņas un mācīja ticēt labajam. Bērniem, kas šobrīd dzīvo patversmē novēlēja nekad nenolaist rokas un ticēt, ka viss izdosies.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa bija sagatavojusi filmu par to, kā šodien dzīvo tie jaunieši, kuri jau ir devušies patstāvīgā dzīvē, ko sasnieguši. Dzīvesstāsti ir dažādi, kāpēc nonāca šajā patversmē, bet visi ar lielu siltumu un pateicību runāja par audzinātājiem, saviem vienaudžiem. Visi ir izskolojušies, aktīvi meklē savu vietu dzīvē.

Bērnunams- patversme „Priedīte” sāka darbu pirms 15. gadiem 1. aprīlī, tad patversmē dzīvoja 67 bērni, šodien te mīt 88 bērni. 15 gadu laikā patversmes darbs pilnveidojies, ir radošās darbnīcas, mācību darbnīcas, daudz citu iespēju attīstīties.

Kā svētkos pieņemts, bija daudz dāvanu un pārsteigumu, paši bērni bija parūpējušies par svētku noskaņojumu un ar lielu prieku saņēma dāvanas.


Написать комментарий