GM un Ford kopīgi strādās pie jaunu pārnesumkārbu radīšanas

foto: subcompactcars.ru
foto: subcompactcars.ru

Autobūves nozares konkurenti kompānijas General Motors (GM) un Ford nolēmušas veltīt kopīgus spēkus jaunas paaudzes, degvielu taupošas automātiskās transmisijas.

Kompānijas norāda, ka to abu inženieri kopīgi izstrādās deviņu un desmit ātrumu pārnesumkārbas, kas tiks izmantotas topošajās vieglajās un kravas automašīnās, vēsta AP.

Konkurējošās kompānijas, kuras ieņem pirmo un otro vietu ASV autotirgū, apgalvo, ka var veltīt miljoniem dolāru, lai attīstītu klusākas automašīnas un uzlabotu to salonus.

GM un Ford gan pagaidām neatklāj, kad jaunās transmisijas nonāks automašīnās, tomēr norāda, ka jau uzsākta dizaina izstrādāšana. Paredzēts, ka iekārtas katra kompānija izgatavos pati, sadarbojoties sastāvdaļu pasūtīšanā un apmainoties ar inženiertehnisko pieredzi.

Nozares analītiķi norāda, ka patlaban Ford un GM pārnesumkārbu ziņā ir salīdzinoši atpalikušas. Tādas kompānijas kā Chrysler un Land Rovergatavojas ar deviņu ātrumu automātiskajām pārnesumkārbām nākt klajā jau tuvākajā laikā. Kompānijas Ford un GM cer, ka, projektam veltot kopīgus spēkus, tehnoloģiju izdosies izstrādāt daudz ātrāk, nekā mēģinot atsevišķi.

Iepriekš GM bija spiesta samazināt finansējumu transmisiju izstrādei, kad 2008. gadā saskārās ar finansiālām problēmām.

Abas kompānijas jau 2002. gadā apvienoja savus spēkus, lai attīstītu sešu ātrumu pārnesumkārbas. Līdz šim kompānijas izgatavojušas jau astoņus miljonus kopīgi tapušu transmisiju.


Написать комментарий