ASV Kultūras atašeja gandarīta par tikšanos ar aktīvajiem Balvu jauniešiem

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Piektdien, 12.aprīlī, Balvos viesojās ASV Kultūras atašeja Kerija Spindlere – Ranta, kā arī ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļas Kultūras programmu speciāliste Lauma Brūvele un Apmaiņas programmu asistente Ingrīda Bodniece, informē Balvu novada portāls.

Vizītes laikā ASV vēstniecības pārstāvji tikās ar Balvu novada pašvaldības izpilddirektori Intu Kaļvu un Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāju Ivetu Tiltiņu, lai iepazīstinātu ar iespējām, ko piedāvā ASV vēstniecība Latvijā un pārrunātu sadarbības iespējas. Sarunas laikā radās daudz kopīgu ideju, kuras nākotnē varētu realizēt.

Balvu Kultūras un atpūtas centrā viesi varēja pavērot mazo „Cāļu” priekšnesums, kā arī doties nelielā ekskursijā pa centru un aprunāties ar kultūras darbiniekiem.

Īpaši gandarīta vēstniece jutās par tikšanos ar Balvu Valsts ģimnāzijas jauniešiem. Salīdzinot ar citām vizītēm Latvijā, Balvu jaunieši esot bijuši paši aktīvākie, atzina ASV Kultūras atašeja. Ģimnāzijā K. Spindlere - Ranta jauniešiem stāstīja par iespējām doties brīvprātīgo darbā visā pasaulē, par ASV vēstniecības piedāvātajām iespējām šajā jautājumā. Īpaši interesants klausītājiem bija ASV Kultūras atašejas stāsts par pašas pieredzi brīvprātīgo darbā Āfrikā. Par šo laiku viņa rādīja dažādas fotogrāfijas, papildinot tās ar interesantiem stāstiem. Ar lielu prieku ASV Kultūras atašeja aprunājās arī ar ģimnāzijas angļu valodas skolotāju no Amerikas Savienotajām Valstīm.

Ar interesi viesi aplūkoja arī Balvu Mākslas un Mūzikas skolas, kurās vēstnieci laipni sagaidīja to vadītāji. Balvu Mūzikas skolā tika dota iespēja arī paklausīties 8.Latgales jauno pianistu konkursa dalībnieku uzstāšanos.

Noslēgumā Ziemeļlatgales biznesa centrā K. Spindlere Ranta redzēja un dzirdēja, kā top sveces jaunajā uzņēmumā „Bela Kandelo”, kā arī apskatīja Balvu Amatniecības vidusskolas jauniešu veikumu – izgatavotos bišu stopus.

Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja I.Tiltiņa, atzina, ka vizīte bijusi ļoti vērtīga, jo uzzināts daudz jauna par ASV vēstniecības sniegtajām iespējām, ko nākotnē noteikti jāizmanto, lai bagātinātu kultūras dzīvi Balvu novadā.


Написать комментарий