Trešdaļa ceļu satiksmes negadījumos ievainoto ir pasažieri; policija stingrāk uzraudzīs drošības jostu lietošanu

foto: avtotut.ru
foto: avtotut.ru

Kopējā situācija uz ceļiem negadījumu un bojā gājušo skaita ziņā šogad turpina saglabāt savu pozitīvo tendenci, taču policija, veicot padziļinātu analīzi, secinājusi, ka liels ir negadījumos cietušo pasažieru skaits un tam ir tieša saistība ar drošības jostu lietošanu, informē Valsts policijā.

Pagājušajā gadā ceļu satiksmes negadījumos ievainoti 1360 pasažieri, kas ir 32% no kopējā negadījumos ievainoto skaita gadā. Savukārt, no pērn bojā gājušajiem 177 cilvēkiem, 30 bijuši pasažieri.

Analizējot negadījumu apstākļus, policija secinājusi, ka liela daļa no cietušajiem pasažieriem negadījuma brīdī nav lietojuši drošības jostu. Policija ikdienas darbā pievērsīs vēl lielāku uzmanību drošības jostu lietošanai, kā arī pārbaudīs bērnu sēdeklīšu atbilstošu lietošanu.

Analizējot pēdējo gadu statistikas datus, policija izdalījusi trīs lielas cietušo grupas – tie ir transportlīdzekļa vadītāji, gājēji un pasažieri. 2011. gadā pavisam negadījumos bojā gāja 179 cilvēki, no tiem 62 vadītāji, 60 gājēji un 33 pasažieri. Pērn dati bijuši līdzīgi – no 177 bojā gājušajiem 64 bijuši vadītāji, 59 gājēji un 30 pasažieri, vēsta policijā.

Policija atgādina - par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu vai aizsprādzētas aizsargķiveres nelietošanu, kā arī tāda pasažiera vešanu, kurš nav piesprādzējies, vai kuram galvā nav aizsprādzētas aizsargķiveres, ir paredzēta administratīvā atbildība.

Par minētajiem pārkāpumiem var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam divdesmit latu apmērā.

Pērn par šāda veida pārkāpumiem policija noformējusi 31 079 protokolus, savukārt 2011. gadā – 35 608 protokolus.


Написать комментарий