Studenti no Daugavpils piedalījās intelektuālajā spēlē „Kas? Kur? Kad?”

preses foto
preses foto

13.aprīlī TSI (Rīga) notika sestais Latvijas čempionāts spēlē „Kas?Kur?Kad?”. Čempionātā piedalījās 24 komandas, no Daugavpils piedalījās divas komandas „Varka +” (kapteinis – A.Petrovskis), „Kā saucas” (kapteinis – S.Fokins), to portālam Gorod.lv pastāstīja Dmitrijs Olehnovičs, viens no studentu čempionāta Daugavpilī „Kas? Kur? Kad?” kuratoriem.

D. Oļehnovičs paziņoja, ka čempionāta reglaments paredz četrus čempionāta etapus katrā pa 12 jautājumiem (jautājumu paketes redaktors A.Blogoslovskis (Sankt – Pēterburga)). Sacensību ilgais periods ne tikai paaugstināja konkurenci starp komandām, bet arī paaugstināja komandu sacensības garu, jo šis čempionāts ir sava veida intelektuālais sports.

Sīvā cīņā mūsu komanda no Daugavpils ieņēma sesto vietu, kaut pirmajos etapos pēc punktu skaita bija otrajā vietā, taču pēdējā etapā, kā atzīmēja komandas dalībnieki, nepietika izturības. Komanda „Kā saucas” pirmajā etapā ieņēma ļoti labas pozīcijas, bet beigās komanda iekļuva otrajā desmitniekā, apejot daudzas komandas no Rīgas.

Dmitrijs Oļehnovičs uzskata, ka Daugavpils komandas nākamajā gadā parādīs labākus rezultātus, jo DU 2012.gadā bija izveidota studentu līga „Kas? Kur? Kad?” un „Daugavpils Universitātes rektora kauss”, tie sekmēs studentu intelektuālo attīstību.

Ir jāatzīmē tas, ka jauno erudītu piedalīšanās VI Latvijas studentu čempionātā būtu neiespējama bez Teodora Bikovska, Studentu padomes priekšsēdētājas Gunitas Vanagas, Žana Bidana un Dmitrija Oļehnoviča atbalsta.

Atgādinām, ka nākamo sestdien, 20.aprīlī, Park Hotel Latgola konferenču zālē notiks Latvijas čempionāts „Kas? Kur? Kad?” pieaugušajiem, kurā piedalīsies arī komandas no Daugavpils.


Написать комментарий