Indijā sieva «uz mēnesi» maksā 764 latus

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Septiņpadsmit gadus veca indiete izgaismojusi musulmaņu vīriešu "tumšo" pusi. Proti, turīgie musulmaņi no Sudānas un citām valstīm dodas uz Indiju pēc seksa pakalpojumiem.

Būdami uzticīgi Korānam, šie vīrieši nepērk seksa pakalpojums uz vienu nakti, - viņi apprec nepilngadīgās meitenes, ziņo portāls "kasjauns.lv", atsaucoties uz publikāciju laikrakstā "The Telegraph".

Septiņpadsmitgadīgā Naušina Tobasuna piekrita laikrakstam „The Telegraph” pastāstīt par šo jauno tendenci Indijas sekstūrisma vidē. Viņai pašai izdevās aizbēgt no 44 gadus vecā turīgā sudānieša, taču drīz vien Haidarbadas pilsētas policijas patruļas vienība jaunieti noķēra, un viss izvērtās labi.

Vīrietis, kurš piespieda Naušinu laulībām, Sudānā ir plaši zināms naftas magnāta firmas menedžeris. Viņš no draugiem uzzinājis, ka Indijā, Haidarbadā, var "paņemt" sievu uz 40 dienām un priecāties no visas sirds. Seksu, kas notiek laulības ietvaros, Korāns atļauj. Korāns nosoda vien prostitūciju, taču juridiski sakārtotas attiecības, kuras slēdzis garīdznieks, musulmaņu dievs neaizliedz.

Osamam Ibrahimam Muhamedam jau ir sieva un divi bērni, taču viņš nolēma doties uz Indiju pēc vēl vienas sievas. Osama meiteni pirka no viņas tantes, kura Naušinu uz "prostitūtu atlasēm" vadāja gluži kā uz darba intervijām. No 4 meitenēm, kas grozījās sudānieša priekšā, viņš izvēlējās tieši Naušimu. Darījums notika, un viltotais laulību sertifikāts viņam izmaksāja 746 latus mūsu naudā. Vismazākā daļa tika darījuma organizatorei – tantei, visdārgāk izmaksājuši birokrātiskie pasākumi.

Kad Naušinai bija jāsāk "pildīt sievas pienākumi", jauniete kategoriski atteicās to darīt. Tante pateikusi: par tevi ir samaksāts, vai nu pakļausies, vai tiksi bargi sodīta. Meitene aizbēga no mājām un jaunā vīra, un drīz vien nonāca policijas redzeslokā. Pastāstījusi savu bēdu, Indijas policisti uz karstām pēdām aizturēja gan tanti, gan turīgo sudānieti.

Pašā Indijā nosoda šādas laulības. Komentējot jauno sekstūrisma tendenci, Haidarabadas policists saka: "Loģika ir vienkārša: Sudānā prostitūtas ir ārkārtīgi dārgas, turklāt Korāns tās nosoda. Ja sudānietis vēlas vairāk sieviešu, viņam jāprec otra sieva. Taču viņas tur nav tik skaistas kā mūsu nepilngadīgās jaunietes, turklāt cenu atšķirība ir milzīga".

Indijā arīdzan nav atļauts laulāties meitenēm, kas jaunākas par 18 gadiem, tāpēc viltotajā laulību apliecībā bija rakstīts, ka viņai ir 24. Turklāt saskaņā ar dokumentiem, pēc sudānieša atvaļinājuma beigām bija paredzēta arī laulības šķiršana.

"The Telegraph" lēš, ka Haidarabadas pilsētā ik mēnesi tiek slēgtas aptuveni 15 šādas laulības, un vīra puse parasti ir musulmaņi no turīgākām islāmticīgo valstīm. Uz Haidarabadu vīrieši dodas tāpēc, ka tā ir viena no nabadzīgākajām Indijas pilsētām, un vecāki bez lielas pierunāšanas gatavi tirgot savas meitas. Piemēram, Naušanas ģimene dzīvo nelielā vienistabas miteklī.

Lai gan meitenes tante bija tā, kura veda Naušanu uz „miesas skatēm” turīgajiem vīriešiem, ir skaidrs, ka viņa to nedarīja bez meitenes vecāku ziņas. Naušenas mamma un tētis šobrīd bēguļo, jo pilsētas policija gatava uzrādīt apsūdzības ne tikai tantei, bet arī viņiem.


Написать комментарий