FKTK uz laiku aptur apdrošinātāja 'Balva' licences

foto: ntz.lv
foto: ntz.lv

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome no 16.aprīļa uz laiku apturējusi visu apdrošināšanas AS "Balva" izsniegto licenču darbību līdz apdrošinātāja darbībā konstatēto trūkumu novēršanai.

Tas nozīmē, ka AAS „Balva” turpina pildīt visus noslēgtos līgumus ar esošajiem klientiem, taču tai ir aizliegts noslēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, portāls “Delfi” uzzināja FKTK.

FKTK norāda, ka šāds lēmums pieņemts apdrošināto personu interešu aizsardzībai. Darbības apturēšana paredz aizliegumu AAS "Balva" slēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, palielināt apdrošināšanas summas un pagarināt apdrošināšanas līgumus. Šāds lēmums pieņemts, jo AAS „Balva" darbībā atklāti vairāki likumā noteikto prasību pārkāpumi.

Tiklīdz AAS "Balva" būs novērsusi identificētos trūkumus, tā FKTK par to pārliecināsies un lems par uzlikto ierobežojumu atcelšanu.

Minētie procesi notiks ciešā FKTK uzraudzībā. Likumā noteikts, ka apdrošināšanas sabiedrībai identificētie trūkumi jānovērš sešu mēnešu laikā.

Līdz šim AAS „Balva" piedāvājusi OCTA, KASKO, īpašumu, veselības un ceļojumu apdrošināšanu.

Esošos AAS "Balva" klientus licences darbības apturēšana neietekmēs - līdz šim noslēgtie apdrošināšanas līgumi turpina savu darbību bez jebkādām izmaiņām un sabiedrībai jānodrošina visu saistību izpilde pret klientiem.

AAS "Balva" nedrīkst slēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, palielināt apdrošināšanas summas un pagarināt apdrošināšanas līgumus.

Kā iepriekš vēstīja aģentūra LETA, AAS "Balva" 2012.gada deviņu mēnešu pārskatā norādīts, ka 89,05% akciju īpašnieki ir fiziskas personas rezidenti, 9,57% akciju pieder juridiskām personām nerezidentiem, bet 1,38% - juridiskām personām rezidentiem.

Pagājušajā gada deviņos mēnešos AAS "Balva" bruto parakstīto prēmiju apmērs bija 9,666 miljoni latu, nopelnītas prēmijas 4,37 miljoni latu, zaudējumi - 593 418 lati.

AAS "Balva" dibināta 1992.gadā.


Написать комментарий