Daugavpils skolēni dalīsies ar saviem iespaidiem par Imanta Ziedoņa „Krāsainām pasakām”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 16.aprīlī Latgales Centrālajā bibliotēkā tiks atklāta Daugavpils pilsētas skolu skolēnu zīmējumu izstāde, kura ir veltīta latviešu rakstnieka Imanta Ziedoņa jubilejai.

Vispārējās izglītības skolu 5-7 klašu, kā arī Saules skolas - dizaina un mākslas skolas skolēni prezentēs  apmēram 40 darbus, kuri bija virzīti piedalīšanai olimpiādē vizuālajā mākslā. Krāsu harmonijā, toņu spēlē un pārsteidzošās kompozīcijās autori centās attēlot savus iespaidus un asociācijas pēc skaistākās un spilgtākās slavenā latviešu meistara grāmatu „Krāsainās pasakas” izlasīšanas. Bērni izmantoja visdažādākās tehnikas – mākslu un grafiku.

Imanta Ziedoņa „Krāsainās pasakas” – tie ir diezgan vienkārši, bet tajā pašā laikā ļoti dziļi daiļliteratūras darbi, pie tam katra no pasakām  drīzāk atgādina dzejoli prozā. Tie ir ideāli skaļai lasīšanai ne tikai bērniem, bet arī viņu vecākiem, bet tieši klausoties, var iedomāties zilo zirgu un dzeltenos cālēnus zem dzeltenās saules.

Latviešu dzejnieks un rakstnieks Imants Ziedonis, kas guva slavu īso prozas darbu (epifāniju) rakstnieku vidū, kā arī scenāristu, tulkotāju, Atmodas perioda politiķu vidū. Viņš dažus mēnešus nenodzīvoja līdz savai 80 gadu jubilejai, kura tiks svinēta šī gada 3.maijā.
Izstāde tiks atklāta LCB abonementa nodaļā 2.maijā plkst. 14.00


Написать комментарий