A.Grigorjeva: ar mums sāka rēķināties visā pasaulē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Intervijas gaitā korespondente Gorod.lv interesējās par sporta attīstību Daugavpils pilsētā.

- Anastasija, kā Jūs varētu novērtēt situāciju ar sportu mūsu pilsētā?

- Latvijā sports attīstās pēc viena principa, sākumā tu parādi rezultātu un tikai tad tev izdala finansiālos līdzekļus. Tu vari būt vistalantīgākais sportists, kuram ir nepieciešami finansiālie līdzekļi sagatavošanai sporta sacensībām, tomēr tev tos nedos. Sākumā tev jātrenējas zālē, kur nav normālu apstākļu, nav nodrošināta pareiza barošanās, nepieciešams patstāvīgi trenēties, gadījumā ja tu sasniegsi rezultātu pasaules vai Eiropas sacensībās, tad noteikti tev sniegs palīdzību.

Runājot par sportu kopumā mūsu pilsētā, manuprāt, jauniešiem jāmaina savu attieksmi pret to, ko viņi dara. Tas ir, daudzi neseko režīmam, sūdzas par finansiālo līdzekļu trūkumu, taču, ja uzstādīt mērķi un censties viņu sasniegt Eiropas un pasaules mērogā, tad var noteikti visu sasniegt. Agrāk nekas nezināja par latviešiem un Latviju kopumā, bet tagad mūs uzskata par konkurentiem un sāk rēķināties ar mums.

- Jūsuprāt, var gaidīt pārmaiņas?

- Es zinu, ka sporta federācijas prezidents Dzintars Urbančiks izdala finansiālos līdzekļus jauno sportistu sagatavošanai. Jaunieši piedalās sacensībās un federācija to atbalsta, par ko mēs ļoti pateicamies. Man ir zināms, ka Latvijas cīņas federācijas priekšsēdētājs bija Eiropas čempionātā un dibināja sadarbību ar daudziem cilvēkiem, jau arī tagad mūsu jauniešus lūdz piedalīties Krievijas čempionātā par Krievijas līdzekļiem.

- Sakiet lūdzu vai sporta veids cīņa ir populārs mūsu pilsētā?

- Manuprāt, pašlaik maz cilvēku vēlas nodarboties ar šo sporta veidu. Toties ir jāatzīmē tas, ka tiem, kuri atnāk paveras plašas perspektīvas, jo jauniešiem ir dotības, lai no tiem izaugtu čempioni. Tagad tiek nodrošināti visi apstākļi, mums ir zāle, jūtas federācijas atbalsts, un treneriem ir vēlme strādāt ar jauniešiem.

- Cik ir zināms, piemēram, sporta dejas pieprasa ļoti lielu finansiālo ieguldījumu no vecāku puses. Sakiet lūdzu, vai cīņas sporta veids ir dārgs?

- Varu pateikt, ka vecākiem praktiski nevajag ieguldīt finansiālos līdzekļus. Mums nav samaksas par treniņiem, ir nepieciešams tikai apģērbs. Sacensības apmaksā sporta skolas un Daugavpils Olimpiskais centrs, pilsētas dome palīdz. Šī informācija ir viela pārdomām vecākiem, kuru bērni vēlas nodarboties ar šo sporta veidu.


Написать комментарий