Neredzīgo biedrībā būs izremontēta un pielāgota ietve neredzīgajiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar iepirkumu rezultātiem, ietves asfalta seguma atjaunošanas darbi gar Čiekuru ielu Daugavpilī (Neredzīgo biedrība), kas iekļauj sevī pasākumus cilvēku drošībai ar redzes bojājumiem izmaksās 15 173 latu apmērā.

Kā portālam Gorod.lv paziņoja Latvijas neredzīgo biedrības  Latgales nodaļas vadītāja Marija Ivanova, par nepieciešamību sakārtot ietves un pagalma teritorijas mikrorajonos biedrības pārstāvji atgādina pašpārvaldei nepārtraukti. Kārtējo reizi ar esošo situāciju komunālās pārvaldes  speciālisti iepazinās pagājušā gada rudenī, pēc kā tika noteikti nepieciešamie darbu apjomi un sastādītas aptuvenās tāmes.

M. Ivanova atzīmēja, ka pēdējā laikā komunālās saimniecības darbinieki veic vairāk darba, lai neredzīgie varētu drošāk pārvietoties pa pilsētas mikrorajoniem, tomēr vēl daudz kas ir darāms. Tā, pēc M.Ivanovas vārdiem, drošākai neredzīgo cilvēku kustībai ir nepieciešams ne tikai jauns asfalts Čiekuru ielā, bet arī nepieciešama izeja no mikrorajona uz 18. novembra ielu, kā arī aprīkot luksoforus ar skaņas signāliem. Dotajā brīdī tiek risināti arī jautājumi, kas saistīti ar dažu pieturu labiekārtošanu, to skaitā tuvākajā laikā tiek plānots labiekārtot  pieturu Lāčplēša ielā, kur apstājas autobusi un maršruta taksometri, kurus visbiežāk izmanto neredzīgie.
Neredzīgie, protams, neatteiktos arī no krasta labiekārtošanas mikrorajonā pie ezera. Pagājušajā gadā krasts bija daļēji labiekārtots, bet labi būtu piemērot to cilvēkiem ar ierobežotām iespējām, kuri vasarā diezgan bieži apmeklē doto ūdenstilpni. Neredzīgo lūgumu vidū ir arī „guļošā policista” ierīkošana blakus mājai Čiekuru ielā 7, kur garām braucošais transports, it īpaši vasarā draud mikrorajona iedzīvotāju drošībai.

Kā atzīmēja M.Ivanova, prasību neredzīgajiem netrūkst, bet neko lieku viņi nelūdz. Kas konkrēti tiks izpildīts, izņemot ietves Čiekuru ielā rekonstrukciju, kura tiks īstenota jau šovasar, kā parasti būs atkarīgs no pilsētas budžeta iespējām.


Написать комментарий