UAZ pārtrauks 'Hunter' apvidnieka ražošanu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Krievijas kompānija "Sollers", kurai pieder Uļjanovskas autorūpnīca (UAZ), nolēmusi pārtraukt "Hunter" apvidus automobiļa ražošanu, vēsta izdevums "Za Ruļom" ar atsauci uz anonīmu avotu uzņēmumā.

Pagaidām nav zināms, kad tieši "UAZ Hunter" ražošana tiks pārtraukta. Šāds lēmums pieņemts, jo modelis vairs nav rentabls, jo tā izlaide nepārsniedz trīs tūkstoš vienību mēnesī. Tomēr atteikšanās no "Hunter" modeļa ļaus UAZ koncentrēties uz "Patriot" modeļa ražošanu, jo šobrīd tas tiek montēts uz vienas konveijera līnijas ar "Hunter".

Tāpat "Sollers" uzskata, ka "Hunter" ražošanas pārtraukšana ļaus samazināt izdevumus, kā arī radīs labvēlīgus apstākļus investīciju vai stratēģiskā partnera piesaistei no ārvalstīm.

Šobrīd "UAZ Hunter" pieejams divās versijās – ar 2,7-litru benzīna dzinēju (128 ZS) vai 2,2-litru dīzeļa motoru (114 ZS). Abi spēka agregāti tiek sajūgti ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Krievijā "UAZ Hunter" maksā no 430 tūkstošiem rubļu (7 439 lati).

Atgādinām, ka "UAZ Hunter" tiek ražots no 2003. gada. Tas savulaik tika ieviests kā pēctecis padomju leģendārjiem "bobikiem" UAZ-469 un UAZ-3151, kuri ražošanā nonāca 1972. gadā.


Темы: , , , ,
Написать комментарий