NA ģenerālsekretārs: 'Vienotība' plānojusi nomelnošanas kampaņu pret mums

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Nacionālās apvienības ģenerālsekretārs, jurists Aigars Lūsis uzskata, ka NA par saviem konkurentiem uzskata gan "Saskaņas centrs" (SC), gan premjera pārstāvētā partija "Vienotība", turklāt "Vienotība" pat plānojot kādu nomelnošanas kampaņu pret NA pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, intervijā "Latvijas Avīzei" apgalvojis Lūsis.

"Par galvenajiem konkurentiem mūs uzskata ne tikai "SC", bet arī "Vienotība". Vieni mūs uzskata par konkurentiem Rīgā, otri – valstī. Esam informēti, ka nesen esot bijusi "Vienotības" stratēģu sanāksme, kurā izplānots veikt aktīvu nomelnošanas kampaņu pret Nacionālo apvienību un personīgi Raivi Dzintaru. Plānots iesaistīt esot arī kādu no Nacionālās apvienības ievēlētu deputātu, kuram atbilstoši "Vienotības" plānam jāpamet frakcija. Jebkurā gadījumā mums jārēķinās, ka pret mums cīnīsies netīri. Kas attiecas uz Rīgas domi, uzskatu, ka vēlēšanu rezultāti un spēku samērs lielā mērā būs atkarīgi no cilvēku aktivitātes. Jo vairāk balsotāju atnāks uz vēlēšanām, jo grūtāk "SC" būs saglabāt vairākumu," intervijā "Latvijas Avīzei" apgalvojis Lūsis.


Šonedēļ viens NA deputāts tiešam pametis frakciju – no tās izstājies Dāvis Stalts , skaidrojot, ka nolēmis šādi rīkoties, jo NA frakcija neatbalsta viņa virzību parlamentārās izmeklēšanas komisijā par Ķemeru sanatorijas jautājumu.

Stalts otrdien žurnālistiem skaidroja, ka "šobrīd visam punktu pieliek" tas, ka frakcija neatbalsta viņa darbību šajā komisijā, vēl jo vairāk kā komisijas vadītāju. Par to liecinot VL-TB/LNNK frakcijas vadītāja izteiktais viedoklis, ka frakcija vēlētos, lai Stalts no tās izstātos, nevis turpinātu strādāt, norādīja Stalts. Tāpat VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētāji Gaidis Bērziņš un Raivis Dzintarsesot atteikušies parakstīt parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveides lēmumprojektu.

Patlaban VL-TB/LNNK frakcijā ir 14 deputāti, bet līdz ar Stalta izstāšanos frakcijā paliks 13 parlamentārieši. Koalīciju pašreiz veido 56 deputāti, tostarp 20 "Vienotības" pārstāvji, 16 Reformu partijas deputāti, 14 VL-TB/LNNK parlamentārieši un seši pie frakcijām nepiederošie deputāti.


Написать комментарий