DU prezentēs ziemeļvalstu filmas un zīmējumu izstādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

DU 15.aprīlī savu darbu uzsāka Ziemeļvalstu kinofestivāls, ko organizē Svešvalodu centrs.

Festivāla laikā, kurš ilgs līdz aprīļa beigām jebkurš interesents varēs iepazīties ar zviedru, dāņu un norvēģu režisoru filmām. To var izdarīt pilnīgi bezmaksas un visām filmām ir nodrošināts tulkojums. Šim nolūkam ir nepieciešams apmeklēt DU vecā korpusa 310 auditoriju, Vienības ielā 13.

Festivāla ietvaros no 16.-30.aprīlim būs atvērta izstāde, kur būs zīmējumi veltīti Astrīdas Lindgrēnas varonim Karlsonam „Karlsons Daugavpilī”. Šajā konkursā piedalījās bērnu dārzu audzēkņi un jaunāko klāšu audzēkņi. Kopumā žūrija novērtēja ap 470 darbu. Labāko darbu autori būs apbalvoti šo sestdien, 20.aprīlī, plkst.12.00 310.auditorijā. Neviens konkursa dalībnieks neaizies bez balvām. Sestdien visiem būs iespēja noskatīties multfilmu par Karlsonu, kurš dzīvo uz jumta, latviešu valodā.

Kinofestivāls notiek, pateicoties DU atbalstam, komparativistikas institūta, Norvēģijas, Zviedrijas un Dānijas vēstniecību Latvijā, Zviedrijas un Norvēģijas kultūras institūtu un Dānijas un Norvēģijas kinoinstitūtu atbalstam.


Написать комментарий