Rēzeknes apriņķa kori dosies uz XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem

foto: Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs
foto: Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs

14.aprīlī Rēzeknes pilsētas Kultūras namā izskanēja Rēzeknes apriņķa KORU SKATE, kur piedalījās 13 kori un atrādīja žūrijai savu meistarību un gatavību Dziesmu svētkiem, ziņo Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs.

Kori tika atzinīgi novērtēti un visi vasarā dosies uz XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem.


Koru izpildījumu vērtēja Dziesmu un deju svētku virsdiriģenti Aira Birziņa, Ivars Cinkuss, Mārtiņš Klišāns, Romāns Vanags, Kaspars Ādamsons un Latvijas Nacionālā kultūras centra koru eksperts Lauris Goss.

Skates laikā korus vēroja un savu vērtējumu par koru kopējo tēlu un etnogrāfiski atbilstošu tautastērpu komplektējumu izteica Latvijas Nacionālā kultūras centra Tradicionālās kultūras eksperte lietišķajā mākslā Linda Rubena, atzīstot, ka kopējais vizuālais koru tēls ir ļoti labs un vairākiem koriem, ja vien paši vēlēsies, ieteica piedalīties tautas tērpu skatē.

Skates noslēgumā Dziesmu un deju svētku virsdiriģents Ivars Cinkuss atzīmēja, ka koru skanējums kā allaž parādīja Latgales reģiona koru ļoti labu māksliniecisko potenciālu, piebilstot, ka līdz Dziesmu svētkiem vēl ir pāris mēneši, lai kori savu sniegumu vēl vairāk uzlabotu, jo Dziesmu svētkus pilnībā izbaudīt var vien tie, kuri dziesmas izdzīvo.

Lai ikvienam dalībniekam izdodas patiesi izbaudīt un savā sirdī izdzīvot XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus!


Написать комментарий