40% respondentu atbalsta Daugavpils lidostas pārdošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, 28.martā Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes laikā tika pieņemts lēmums uzsākt uzņēmuma „Daugavpils lidosta” kapitāldaļu novērtējumu ar mērķi tās pārdot.

Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka no 2005.gada pašvaldība ieguldījusi uzņēmumā „Daugavpils lidosta” vairāk nekā miljonu latu, tādēļ Daugavpils nevar atļauties zaudēt šo uzņēmumu. Viņa paskaidroja, ka pašvaldība neplāno pārdot visu uzņēmumu, jo vēlas kontrolēt lidostas attīstības procesu.

Portāls Gorod.lv veica lasītāju aptauju, lai noskaidrotu viņu viedokli par to, kas būtu darāms ar lidostu. Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, 40% respondentu uzskata, ka Daugavpils lidostu vajadzētu pārdot investoriem, turklāt nevis pa daļām, bet visu kopumā.

Ceturtā daļa aptaujāto atzinās, ka lidostas liktenis viņiem esot vienaldzīgs, 10% uzskata, ka objektu vajadzētu „iesaldēt” un gaidīt investorus. Gandrīz vienāds aptaujāto skaits (4 vai 5%) izvēlējās atbildes: turpināt ieguldīt līdzekļus lidostā un gaidīt investorus, daļēji pārdot objektu, piedalīties kārtējos ES projektos.

4% respondentu nezina, kā būtu labāk, bet 2% uzskata, ka joprojām var cerēt uz valsts atbalstu.


Написать комментарий