Sventes pagasts: maza Daugavas pieteka appludināja ceļus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv paziņoja Brigita Vasiļevska, Sventes pagasta pārvaldes priekšsēdētāja, dotajā brīdī nopietni pagasta teritorijas appludināšanas draudi nav vērojami, kaut gan ceļš Bērzkalne – Ērgļi jau ir aizvērti.

B.Vasiļjeva pastāstīja, ka maza Daugavas pieteka Silupene iziet no krastiem un appludina šo ceļa etapu ik gadu, tāpēc pagasta iedzīvotājiem tas nesagādā neērtības. Bez tam, pagasta ceļam Bērzkalni – Ērgļi ir vairāki apvidceļi.

Pēc pagasta priekšsēdētāja vārdiem, tā kā Daugavā ūdens līmenis strauji pieaug, katru rītu pagasta atbildīgās personas apbraukā teritoriju, kura atrodas riska zonā, lai laikus varētu rīkoties. Kas attiecas uz to 51 iedzīvotāju, kuru mājas atrodas uz appludinātās teritorijas, viņi jau ir iepazīstināti ar drošības noteikumiem, par to, kādas darbības nepieciešams veikt briesmu gadījumā. Pie tam glābšanas dienesti ir pilnā kaujas gatavībā.

Savukārt mēs atgādināsim, ka Daugavpils pašvaldības domes portālā var atrast visu nepieciešamo informāciju – sākot no instruktāžas un rekomendācijas, kā arī svarīgu numuru sarakstu, un beidzot ar vietu sarakstu, uz kurām tiks evakuēti iedzīvotāji ekstrēmās situācijās.


Написать комментарий