“OlainFarm” ražotnē nograndis sprādziens

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Trešdien plkst. 9.20 "Olainfarm" pērn atklātajā nitrofurointīna ražošanas iecirknī Olainē, Rūpniecības ielā 5, notikusi toluola tvaiku izraisīta eksplozija. Tajā ir divi cietušie, kuri nekavējoties tikuši nogādāti tuvākajā slimnīcā, informēja uzņēmums.

Trieciena rezultātā ir izsisti ražotnes logi, pagaidām darbs traucēts divos ražošanas iecirkņos. Pārējā rūpnīca turpina darboties ierastajā režīmā. Eksplozija nav radījusi piesārņojumu videi, tās iemesli tiek izmeklēti. Uzņēmums rūpējas, lai cietušie darbinieki un viņu ģimenes saņemtu visu nepieciešamo atbalstu un palīdzību.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša portālam "Delfi" apliecināja, ka negadījumā cietis kāds vīrietis un sieviete.

Abi cietušie ar dažādiem roku un kāju lūzumiem nogādāti slimnīcā.

Traumas, visticamāk, esot gūtas eksplozijas rezultātā.

Savukārt Olaines pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Inta Purviņa portālam "Delfi" pastāstīja, ka šobrīd izmeklēšanas darbi uz vietas esot beigušies un vides pārvalde izskatot iegūtos materiālus. Nekādas kaitīgas noplūdes vai apdraudējums apkārtējai videi, šobrīd neesot konstatēts.

 


Написать комментарий