Tiesa noraidīja deputāta prasību par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifa atcelšanu Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12.aprīlī Rēzeknes administratīvā tiesa atklātajā tiesas sēdē izskatīja Daugavpils pilsētas domes deputāta Pētera Dzalbes prasību atcelt 2012.gada 14.jūnija Domes lēmumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifa paaugstināšanu.

Tiesa nolēma noraidīt P.Dzalbes prasību.

Atgādināsim, ka pagājušā gada vasarā deputāti apstiprināja jauno sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifu sakarā ar atkritumu apglabāšanas tarifa paaugstināšanu un dabas resursu jauno likmi: sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa no 1,20 latiem mēnesī (ar PVN) pieauga līdz 1,36 latiem ar PVN.

Pagājušā gada jūlijā deputāts griezās tiesā ar prasību atcelt šo lēmumu, norādot prasībā, ka, viņaprāt, tarifs esot aprēķināts nepareizi, jo, pieņemot lēmumu, Dome ņēma vērā nepilnu un nepārbaudītu informāciju. Toreiz, izvērtējot argumentus un pierādījumus, tiesa atstāja prasību bez izskatīšanas, tomēr prasītājs šo lēmumu pārsūdzēja.

Šoreiz, 12.aprīlī, izskatot prasību, tiesa konstatēja, ka lēmuma par tarifu paaugstināšanu atcelšanai nav pamata, jo jauns tarifs tika aprēķināts, balstoties uz normatīvajiem aktiem. Minētais lēmums ir pārsūdzams mēneša laikā, tādēļ deputāts varētu izmantot šo iespēju.

Komentējot situāciju, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka vērtē šo deputāta rīcību kā politisko gājienu. „Katrs pilsētas iedzīvotājs, neatkarībā no viņa statusa un materiālā stāvokļa, vēlētos maksāt par komunālajiem pakalpojumiem mazāk. Tādēļ tarifu jautājums vienmēr ir sāpīgs, aktuāls un politiķu izmantots. P.Dzalbe nav vienīgais, kas cenšas aktualizēt tarifu jautājumu un dara to tieši tagad – priekšvēlēšanu cīņas posmā. P.Dzalbe pēc izglītības ir ekonomists, tādēļ mani pārsteidz tas, ka viņš pārsūdzēja tarifu tiesā. Tarifu noteikšana nav Domes vienpersonisks nepamatots lēmums, jo to apmēru nosaka Sabiedrisko pakalpojumu regulators”, - atzīmēja Ž.Kulakova.


Написать комментарий