Latgales bibliotēkā var apskatīt Daugavpils skolēnu zīmējumus, kuros attēlotas dažādu krāsu pasakas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 16.aprīlī, Latgales centrālajā bibliotēkā tika atklāta ļoti krāsaina un pavasarīga pilsētas skolēnu zīmējumu izstāde, kas veltīta slavenākai latviešu rakstnieka Imanta Ziedoņa grāmatai.

Skatītājiem bija prezentēti vairāk nekā 40 darbi, kurus uzzīmēja 5-7 klašu skolēni no visām vispārizglītojošām skolām, kā arī Saules skolas. „Baltās”, „Melnās”, „Pelēkās” un „Zaļās” pasakas dāvināja pozitīvas emocijas un atgādināja par to, ka beidzot ir atnācis pavasaris.

Kā pastāstīja Vispārējās profesionālās izglītības pārvaldes metodiķe Regīna Bogdanova, izstādē var aplūkot labākos darbus, kas piedalījās pilsētas skolu olimpiādē vizuālajā mākslā. Krāsu harmonijā, toņu spēlē un apbrīnojamās kompozīcijās mazie autori centās attēlot  savus iespaidus un asociācijas pēc vienas no spilgtāko un skaistāko Imanta Ziedoņa grāmatu izlasīšanas. Šāda tipa izstāde mūsu pilsētā norisinās pirmo reizi, un tā paredzēja lielisku pedagogu un audzēkņu sadarbību.

Pēc Marinas Isupovas teiktā, ne velti rakstnieka uzvārdā ir slēpts vārds „ziedi”. Tieši tāpēc izstāde pagāja ļoti siltā atmosfērā un pavasarīgā noskaņojumā.

Olimpiādes dalībniece un skatītāju simpātijas balvas ieguvēja piektās klases skolniece Diāna Sirnikova pastāstīja, ka izvēlējās „Pelēko pasaku”, jo tā bija ļoti interesanta, neskatoties uz to, ka krāsa ir pavisam drūma. Ar mākslu aizraujas skolniece jau gadu, piedalās skolas pulciņā, ko vada Inga Vasiļjeva. Skolniece uzskata, ka piedalīšanās tāda veida pasākumos dod pieredzi.

Ir jāatzīmē tas, ka Imanta Ziedoņa „Krāsainās pasakas” ir vienkāršas, taču tajās slēpjas dziļas domas un visdrīzāk tās atgādina prozu dzejā. Varbūt pēc šīs izstādes apmeklēšanas, kura turpināsies līdz 2.maijam, LCB telpās, daudzi vēlēsies izlasīt tās.



Написать комментарий