Daugavpils novadā norisinās Meža un dārza dienas

foto: visitdaugavpils.lv
foto: visitdaugavpils.lv

Daugavpils novada domes Dabas parka „Daugavas Loki” nodaļas vadītājs Jānis Silovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka no 15.aprīļa līdz 25.maijam Daugavpils novadā norisinās Meža un dārza dienas.

Pēc J.Silova vārdiem, Meža un dārza dienu mērķis esot apkārtējās vides sakārtošana, jauno koku iestādīšana un to pareizā kopšana Daugavpils novadā. Tādēļ minētās akcijas ietvaros Dabas parka „Daugavas Loki” nodaļa aicina visus privātīpašniekus parūpēties par apkārtējo vidi un sakārtot meža un dārzu teritorijas.

Jāatzīmē, ka maijā novada iedzīvotāji, kuru īpašumā ir meži un dārzi un kuru pēc J.Silova vārdiem Daugavpils novadā ir vairāk nekā divi tūkstoši cilvēku, piedalīsies Valsts meža dienesta rīkotajā apmācības seminārā. Daugavpils novada domes Dabas parka „Daugavas Loki” nodaļas vadītājs atzīmēja, ka līdzīgi semināri tika rīkoti arī iepriekš, tomēr diemžēl nebija pieprasīti, kaut arī koku pareizās kopšanas tēma esot ļoti svarīga. Tādēļ, pateicoties šai akcijai, Dabas parka nodaļa aicina novada iedzīvotājus aktīvāk piedalīties akcijā un parūpēties par apkārtējo vidi un savu īpašumu.


Написать комментарий