Aleksandrs Aizbalts: Netālu no Daugavpils izveidojušais ledus sastrēgums varētu apdraudēt pilsētu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar ūdens līmeņa straujo celšanos Daugavā situācija ir visai nopietna, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Saskaņā ar operatīviem datiem 17.aprīlī plkst.10:00 ūdens līmenis upē bija 6,69 cm. Pēc A.Aizbalta vārdiem, ledus sastrēgums izveidojies pie Vaikuļāniem Nīcgales pagastā, kur atrodas vairākas salas. Ja tuvākajā laikā ledus neizkustēsies, tas var radīt problēmas mūsu pilsētai, jo varētu tikt appludināta Grīva, Gajoks un vasarnīcu ciemati Ruģeļos.

„Spriežot pēc iepriekšējo gadu pieredzes, ledus sastrēgumu pārraušana notika, kad ūdens līmenis sasniedza 5,5 metrus, tomēr šogad tas acīmredzot ir daudz biezāks. Ja Nīcgalē esošais ledus neizkustēsies, iespējams, nāksies sasaukt Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēdi un izsludināt ārkārtas stāvokli. Šobrīd tiek veikts Daugavā esošās situācijas monitorings”, - paziņoja A.Aizbalts.

Neskatoties uz to, ka speciālisti neuzņemas prognozēt situāciju, ūdens līmenis var sasniegt 8 metrus. Turklāt nav zināms, kā to ietekmēs ūdens Daugavā Baltkrievijas teritorijā. Šobrīd ledus blāķi atrodas arī Daugavas krastos, bet mūsu pilsētā tie parasti uzkrājas no Grīvas puses.

Izpilddirektores vietnieks pastāstīja, ka vasarnīcu ciemats „Ļubasti” tika appludināts tikai šorīt, jo ledus bija iestrēdzis pie Sventes tilta. Šodien, 17.aprīlī, tika appludināti arī Nīcgalē un Sventē esošie vasarnīcu ciematiņi, kuros vietējie iedzīvotāji pārvietojas ar laivu palīdzību.

 


Написать комментарий