Visvairāk skolas olimpiāžu laureātu mācās Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes nesen notikušajā preses konferencē žurnālistus informēja par Daugavpils skolēnu sasniegumiem šī mācību gada dažāda līmeņa olimpiādēs.

Visas olimpiādes notiek trijos posmos – skolas, pilsētas un republikas mēroga olimpiādes, katra posma uzvarētājiem rodas iespēja piedalīties nākamajā posmā.

Vispārējās izglītības nodaļas vadītāja Ināra Sprindžuka pastāstīja, ka saskaņā ar informāciju uz šī gada 15.aprīli esot zināmi 11 no 13 rīkoto olimpiāžu rezultāti. Mūsu skolēni ir ieguvuši 5 pirmās vietas, 11 otrās, 15 trešās vietas un ap 10 pateicības balvu.

Vislabākos rezultātus un lieliskas zināšanas Daugavpils skolēni parasti demonstrē dabaszinātnē: bioloģijā, matemātikā, fizikā un ķīmijā. Labi rezultāti sasniegti arī franču valodas apguvē: iegūtas divas augstas vietas. Tas priecē, jo pilsētas skolās franču valoda tiek pasniegta tikai kā fakultatīvs mācību priekšmets.

Visvairāk skolas olimpiāžu laureātu mācās Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā, kas šajā mācību gadā dažāda līmeņa skolas olimpiādēs ieguvis 24 augstas vietas.

Ar talantīgiem un erudītiem skolēniem var lepoties arī Saskaņas pamatskola, Valsts ģimnāzija, 3., 9., 6., 12., 13.vidusskola un J.Pilsudska Poļu vidusskola.

Tradicionāli šī mācību gada beigās visi olimpiāžu laureāti un pateicības balvu ieguvēji, tāpat kā viņu skolotāji, tiks apbalvoti ar piemiņas diplomiem, puķēm un konfektēm.


Написать комментарий