Kalkūnes pagasts: ūdens līmenis turpina celties

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kalkūnes pagasta pārvaldes priekšsēdētājs Osvalds Kursītis paziņoja portālam Gorod.lv, ka sakarā ar to, ka ūdens līmenis upē turpina celties, pagasta teritorijas apsekošana tiek veikta katras trīs stundas.

Pēc viņa vārdiem, pēdējās teritorijas apsekošanas gaitā, kas noslēdzās plkst.14:00, tika konstatēts, ka ceļš, kas ved uz Grīvas vasaras lauku, vairs nav caurbraucams. Citu ceļu, kas ved uz vasarnīcu kooperatīvu „Varavīksne”, bija izskalojis tuvumā esošais dīķis, taču šī problēma tika atrisināta – uzbērums tika atjaunots. Grūti caurbraucams esot arī ceļš, kas ved uz citu vasarnīcu kooperatīvu – „Daugava”.

Osvalds Kursītis atzīmēja, ka apsekošanas ietvaros tika apmeklēti arī iedzīvotāji, kuri dzīvo riska zonā esošajās mājās – pagastā esot četras šādas mājas. Jāatzīmē, ka šie iedzīvotāji atteicās no evakuācijas, tomēr pagasta pārvalde atstāja viņiem kontaktinformāciju, lai uzturētu sakarus. Nepieciešamības gadījumā šo māju īpašnieki tiks izmitināti Randenes pamatskolas telpās, bet mājlopi – Randenes kūtīs.


Написать комментарий