Latvijas matemātikas skolotāju konference Rēzeknes 1. vidusskolā

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Rēzeknes 1. vidusskolā 12. un 13. aprīlī notika Latvijas Matemātikas skolotāju asociācijas rīkotā konference „Matemātika virtuālajā vidē”, kurā piedalījās apmēram 120 Latvijas pedagogi.

Šādos pasākumos matemātiķi no visas Latvijas pulcējas divas reizes gadā, šoreiz pie mums – Rēzeknē.

Konferenci atklājot, dalībniekus uzrunāja tās organizētāja, Rēzeknes pilsētas matemātikas skolotāju apvienības vadītāja V.Poplavska, Rēzeknes 1. vidusskolas direktors J.Poplavskis un Latvijas Matemātikas skolotāju asociācijas vadītāja R.Andersone. Pirmajā konferences dienā uzstājās Rēzeknes Augstskolas lektors dr.paed. G.Strods ar lekciju „Skolas, uzņēmuma un pašvaldības sadarbība karjeras izglītībā”, Daugavpils Universitātes asoc.profesore N.Bogdanova ar priekšlasījumu „Informācijas tehnoloģiju kompetence”, izdevniecības „Lielvārds” pārstāvis A.Gribusts ar lekciju „Vērtē, lai mācītu”, kā arī virtuālā tiešsaistē pieslēdzās Microsoft Latvia pārstāve Z.Matesoviča, A.Sviklis un F.Sarcevičs no portāla „Nākotnes skola”, kuri runāja par tehnoloģiju iespējām attālinātā mācību procesā.

Konferences 12. aprīļa darbību ikviens interesents varēja vērot internetvidē, šāda iespēja tika radīta pirmo reizi konferences organizēšanas vēsturē, ko nodrošināja A.Sviklis un Rēzeknes 1. vidusskola. Konferences dalībniekus ar savu māksliniecisko uzstāšanos iepriecināja Rēzeknes 1. vidusskolas vokālais ansamblis „Noskaņa” (vadītāja S.Bilinska) un Rēzeknes pilsētas vīru koris „Graidi” (vadītājs J. Mežinskis). Pirmās konferences dienas noslēgumā dalībnieki apmeklēja Latgales Kultūrvēstures muzeju, koncertzāli „Latgales vēstniecība „Gors””, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru „Zeimuļs”, kā arī izbaudīja ekskursiju pa Rēzekni un pauda patiesu sajūsmu un prieku par mūsu pilsētu un tās jaunajiem objektiem.

Otrajā konferences dienā matemātikas skolotāji aktīvi piedalījās darba grupās: „Digitālie līdzekļi matemātikā”, kuru vadīja izdevniecības „Zvaigzne ABC” pārstāvji; „Portāla uzdevumi.lv izmantošanas pieredze” vadītāja  J.Azareviča; „IKT tehnoloģijas matemātikā” vadītāji  V.Poplavska un J.Poplavskis; „Mācām ar jēgu un diferencēti” vadītājas L.Čakāne un I.France.

Konferencē skolotāji diskutēja par aktuāliem jautājumiem mūsdienu izglītības procesā, dalījās pieredzē, kā arī iepazinās ar jauno tehnoloģiju iespējām. Nākamā Latvijas matemātiķu konference notiks rudenī Valmierā.

Par konferences veiksmīgu norisi pateicamies tās atbalstītājiem: Rēzeknes Augstskolai, Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldei, Rēzeknes Gaļas kombinātam un personīgi G.Piteronokam, vairumtirdzniecības bāzei „GSK” un personīgi L.Suhabokova kungam, uzņēmējām I.Elksnes kundzei, Ē.Drozdovas kundzei, Ž.Jurkānes kundzei, AS „Latvijas valsts meži”, kā arī pateicamies Rēzeknes 1. vidusskolas matemātikas skolotājiem, īpaši S.Drelingai un skolas direktoram J.Poplavskim par ieguldījumu konferences organizēšanā.


Написать комментарий