Latgales mūzikasskolu audzekņi piedalījās pianistu konkursā

foto: eliesma.lv
foto: eliesma.lv

Šī gada  12. aprīlī  Balvu Mūzikas skola  jau astoto reizi vienuviet pulcēja Latgales mūzikas skolu klavierspēles audzēkņus VIII Latgales Jauno pianistu konkursā, ziņo Līvānu pašvaldības portāls. 

Vērtēšana notika trīs vecumgrupās, katram dalībniekam bija iespēja parādīt savas prasmes, spēlējot divus skaņdarbus.

Latgales reģiona mūzikas skolas pārstāvēja jaunie pianisti  no Rēzeknes, Ludzas, Balviem, Kārsavas, Baltinavas, Daugavpils, Gulbenes,  Viļakas, Varakļāniem, Preiļiem un Līvāniem.

Konkursā  sekmīgi piedalījās J.Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas audzēknes.  II-III klašu grupā 2. vietu  ieguva Vladislava Marcinkeviča (ped. Iveta Broka). Savu klavierspēles prasmi veiksmīgi demonstrēja arī Kristiāna Zvirbule (ped. Iveta Broka), iegūstot atzinības rakstu. 

Pedagoģe Iveta Broka atzīst, ka pasākums bijis labi organizēts, noticis patīkamā gaisotnē,  un pozitīvi ir tas, ka bērni, neraugoties uz daudzveidīgajām mūsdienu atpūtas iespējām un noslogotību apgūstot pamatizglītību, atrod laiku arī mūzikas skolai. Paldies skolotājiem un vecākiem, kuri kopā ar  skolēniem iegulda lielu darbu jauno talantu izkopšanā!
 


Написать комментарий