DU meklē radošus dabas draugus pilsētas skolēnu vidū

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils universitātes Sistemātiskās bioloģijas institūts un Dabas aizsardzības pārvalde, sākot ar 18.aprīli, rīko zīmējumu un radošo darbu konkursu skolēniem „Dzīvības koks”.

Pērn šajā konkursā piedalījās tikai DU studenti, kuri iesniedza apkārtējās vides aizsardzībai veltītus plakātus, šogad tika izlemts paplašināt auditoriju un piesaistīt cilvēkus, no kuriem ir atkarīga mūsu nākotne – skolēnus.

No 18.aprīļa līdz 15.maijam visi vispārizglītojošo un profesionālo skolu audzēkņi, kurus interesē dabas aizsardzības jautājumi un kuri vēlas uzzināt par Latvijas dabas parkiem un to iemītniekiem, kā arī nodemonstrēt savas radošās spējas, aicināti piedalīties sājā konkursā.

Uzdevumi nav sarežģīti: ar dažādu māksliniecisko tehniku un materiālu palīdzību, veidojot plakātus un zīmējumus vai uzrakstot dzejoli vai stāstu, jāpaskaidro, kāpēc ir jāsaglabā, jāpopularizē un jāizpēta dabas objekti.

Konkursa rīkotāji kā piemēru piedāvā izmantot mūsu valsts teritorijā esošos dabas parkus, tādus kā „Dvietes paliene”, „Silene”, „Eglone”, „Sitas un Pededzes paliene”, „Lubāna mitrājs”, „Raķupes ieleja”, „Embūte”, kā arī „Ogres ieleja”, „Kuja”. Sīkāka informācija par šiem dabas objektiem atrodama šeit (www.eremita-meadows.lv, www.daba.gov.lv), kā arī zvanot pa tālr.26113065 vai rakstot uz e-pastu uldis.valainis@biology.lv.

Konkursā saņemtie darbi tiks vērtēti trijās vecuma grupās: 1.-4.klase, 5.-8.klase un 9.-12.klase, arodskolu studēti. Labāko darbu autori ne tikai saņems balvas, bet arī kopā ar DU zinātniekiem un Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistiem šī gada septembrī piedalīsies vairākos interesantos pasākumos augstākminēto dabas parku teritorijās. Interesantākie darbi piedalīsies dažādās vides aizsardzības tematikai veltītajās izstādēs.
Konkurss „Dzīvības koks” tiek rīkots LIFE projekta ietvaros.
 


Написать комментарий