Saeimas deputāts no Daugavpils vīlies, ka vairākums nobalsojis pret neapliekamā minimuma paaugstināšanu pensionāriem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 18.aprīlī, LR Saeima noraidīja vairāku deputātu iesniegtos grozījumus likumam „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, kas paredzēja neapliekamā minimuma paaugstināšanu pensionāriem no 165 latiem līdz 200 latiem mēnesī.

Par grozījumu pieņemšanu nobalsoja 40 deputāti, pret – 46, atturējās – 7, viens no deputātiem, kas balsoja par neapliekamā minimuma paaugstināšanu pensionāriem bija Saeimas deputāts no Daugavpils Dmitrijs Rodionovs.

Pēc grozījumu iesniedzēju domām, pensionāri ir tā sabiedrības daļa, kas solidarizējas ar visu sabiedrību krīzes laikā, taču, krīzei beidzoties, valsts ne tikai neindeksēja pensijas, bet arī samazināja pensionāru ienākumus, atceļot pensiju piemaksas tiem pensionāriem, kuriem valsts vecuma pensija tika piešķirta pēc 2012.gada 1.janvāra. Šajā sakarā daudzu pensionāru pensijas samazinājās.

D.Rodionovs izteica nožēlu, ka koalīcija neatbalstīja grozījumu pieņemšanu, motivējot savu nostāju ar to, ka budžetā tam neesot paredzēti līdzekļi, neskatoties uz to, ka grozījumu iesniedzēji ierosināja paaugstināt neatliekamo minimumu no 2014.gada, tādēļ budžetā nevajadzētu meklēt papildlīdzekļus.

„Koalīcija vēlas mūs pārliecināt, ka naudas nav. Taču jāatceras situācijas, kad budžetā pēkšņi tika sameklēti līdzekļi, lai izglābtu dažāda veida projektus, piemēram, „Parex banku” vai „Liepājas metalurgs”. Tādēļ man ir nesaprotama to cilvēku pozīcija, kuri balsoja pret grozījumu pieņemšanu, kuri varētu atbalstīt pensionārus – cilvēkus, kuriem ir nelielas pensijas un kuriem visvairāk nepieciešams valsts atbalsts”, - atzīmēja D.Rodionovs.

  


Написать комментарий