Ja pie Daugavpils netiks likvidēts ledus sastrēgums, pilsēta varētu tikt applūdināta (Atjaunots plkst.15:04)

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā kļūva zināms portālam Gorod.lv, sastrēgums pie Nicgales, kurš draudēja pilsētai ar appludināšanu, ap pusdien laika pašlikvidējas. Ūdens līmenis pie Daugavpils pārstāja ātri pacelties. Neskatoties uz to,  ūdens no Baltkrievijas turpina iet caur pilsētu, tāpēc ūdens līmenis vēls pacelsies.

Pie Vaikuļāniem Nīcgales pagastā Daugavā izveidojies dažu kilometru garš ledus sastrēgums, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Plkst.11:30 vienā posmā ledus sastrēgums tika pārrauts un tas tika tālāk par vienu kilometru. Tomēr pie nākamās salas izveidojās vēl viens ledus sastrēgums.

Aleksandrs Aizbalts paskaidroja, ka, ja tuvākajā laikā ledus iešana neatsāksies un nekas netiks darīts lietas labā, Daugavpilij draudēs applūšana.

„Kaut kas steidzami jādara. Neesmu speciālists, tomēr uzskatu, ka vajadzētu uzspridzināt šo ledus sastrēgumu. Bet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki atsakās to darīt, skaidrojot, kas tas esot bīstami.

Šajā situācijā mani uztrauc koordinēto darbību trūkums: Daugavpils novads sadarbojas ar pilsētu, bet mums nav zināma situācija kaimiņreģionos un Baltkrievijā, no kurienes mūsu virzienā arī nāk ledus. Atliek tikai sekot tam, kā situācija attīstīsies turpmāk.
Arī mūsu kaimiņi Ilūkstē šokēti, ka Dvietes ielejā ir lieli ledus sastrēgumi, jo parasti ledus gāja garām un tika applūdināta tikai pati ieleja.

Manuprāt, situācija kļūst ļoti nopietna, un tā ir jārisina nevis pilsētas vai novada, bet valsts līmenī”, - pastāstīja novada domes vadības pārstāvis.

Šobrīd ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils ir sasniedzis 7,3 metrus. Atgādināsim, ka kritiska atzīme ir 7,5 metri.
Šodien plkst.17:00 Daugavpils pilsētas domē notiks Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēde, kurā tiks apspriests turpmākās rīcības plāns.
 


Написать комментарий