Mediķi noraizējušies par mobilo telefonu izstaroto radiāciju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Mūsu ikdiena šķiet teju neiespējama bez jaunāko tehnoloģiju, to skaitā mobilā telefona, lietošanas. Tomēr ar tām ir saistīti vairāki veselībai bīstami riski, kas ietver arī paaugstinātas radiācijas faktoru, informē izdevums "Woman's Health".

Speciālisti uzsver, ka, lietojot mobilo telefonu, vajadzētu pēc iespējas vairāk izvairīties no tiešas tā saskares ar ādu. Protams, turot tālruni plaukstā, tas ir neiespējami, tomēr pāris centimetru lielas distances ieturēšana no tavas auss, kā arī telefona glabāšana somiņā, nevis bikšu kabatā veselībai nāks tikai par labu, samazinot gūtās radiācijas daudzumu.


Tāpat veselībai kaitīga ir arī citu elektronisko iekārtu izstarotā radiācija, kā arī to izplatītais magnētiskais starojums. Apmēri, kādos tie kaitē veselībai, ir nosakāmi vien ilgtermiņā, tomēr izvairīšanos no gulēšanas telpā, kurā atrodas gan dators, gan televizors un mūzikas atskaņošanas iekārtas, atbalsta teju visi mediķi.

Pagaidām pētnieku lēmumos par elektronisko iekārtu korelāciju ar dažādām patoloģiskām saslimšanām, kā arī vēža attīstīšanos nav vienprātības, tomēr atsevišķi speciālisti ir cieši pārliecināti par to kaitīgumu cilvēku veselībai un dzīvībai.

Šai sakarā zinātnieki mudina cilvēkus investēt austiņu iegādē, kā arī negulēt ar telefonu, kas novietots pie gultas, jo krietni vieglāk ir ievērot zināmus piesardzības pasākumus nekā cīnīties ar elektronisko iekārtu radītajām veselības problēmām, kas pēc zināma laika posma var izrādīties nāvējošas.


Написать комментарий