Daugavpils pilsētas dome finansiāli atbalstīs Daugavpils teātra dienas Rīgā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

18.aprīlī Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas un Finanšu komitejas kārtējo sēžu gaitā deputāti atbalstīja lēmumu iedalīt Daugavpils teātrim 5 200 latus no neparedzēto izdevumu pozīcijas.

Minētā summa nepieciešama teātrim reklāmas izdevumu segšanai sakarā ar Daugavpils teātra dienu rīkošanu Rīgā no 3. līdz 20.maijam. Šī pasākuma ietvaros galvaspilsētas iedzīvotāji un viesi varēs izbaudīt septiņas jaunas un jau zināmas Daugavpils teātra izrādes, apmeklējot Latvijas Nacionālo teātri, Dailes teātri un M.Čehova Rīgas Krievu teātri.

Daugavpils teātra dienu Rīgā sponsora statuss ļaus Daugavpils pilsētas domes pārstāvjiem piedalīties preses konferencēs, uzrunāt publiku pirms iestudējumiem, aicināt uz iestudējumiem politiķus un sadarbības partnerus, apmeklēt pieņemšanu, kas 18.maijā notiks Nacionālajā teātrī. Tāpat Daugavpils pilsētas domes vārds tiks minēts visos reklāmas materiālos.

Daugavpils teātra pārstāvji paskaidroja, ka, pateicoties sadarbībai ar Domi, galvaspilsētā tiks popularizēts gan mūsu teātris, gan Daugavpils pilsēta. Sakarā ar to, ka Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdes gaitā daži deputāti norādīja, ka minētā sadarbība ļoti līdzinās priekšvēlēšanu aģitācijai, Domes lietu pārvaldniece Jurate Kornutjaka paskaidroja, ka dokumentos nav minētas konkrētas amatpersonas, kuras varēs piedalīties pasākumos Rīgā, tādēļ to varēs darīt jebkurš Domes un tās struktūru darbinieks.

Pēc teātra pārstāvju vārdiem, līdz ar teātri pie Rīgas skatītājiem varētu doties M.Rotko mākslas centra, Māla mākslas centra pārstāvji, kuriem ir, ko parādīt rīdziniekiem un ar ko piesaistīt tūristus Daugavpilī.


Написать комментарий