Daugavpils pilsētas pašvaldība iegādāsies Ruģeļu ūdenskrātuves daļu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

18.aprīlī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu, kas ļaus pašvaldībai iegādāties zemesgabala ½ domājamo daļu, uz kura atrodas Ruģeļu ūdenskrātuve.

Atgādināsim, ka 6.martā notikušajā izsolē pašvaldībai neizdevās iegādāties minēto nekustamo īpašumu, kuru izsolīja tiesu izpildītājs. Izsolē piedalījās arī otrs kreditors – privātā firma. Izsolē piedāvātā naudas summa ļāva pašvaldībai spert pirmo soli, pēc kura soli spēra privātā firma. Pašvaldība tālāk neturpināja piedalīšanos izsolē, tāpēc par uzvarētāju kļuva otrs kreditors.

Sakarā ar to, ka izsoles uzvarētājs noteiktajā termiņā neapmaksāja solīto summu, Domei tika piedāvāts iegādāties zemesgabalu par izsoles laikā piedāvāto naudas summu – 9 900 latiem.

Deputātiem paskaidroja, ka no minētās summas ap 3 000 latu atgriezīsies pašvaldības budžetā, jo īpašniekam ir izveidojies nekustamā īpašuma nodokļa parāds. 

Īpašuma reģistrācijas un zemes nodaļas vadītājs A.Nikolajevs paziņoja, ka ūdenskrātuves otrā daļa esot ieķīlāta bankā, un, ja tā piedāvās Domei iegādāties minēto zemesgabalu, pašvaldība kļūs par visas ūdenskrātuves īpašnieci. Šāda gadījumā Dome pie ūdenskrātuves varētu izveidot atpūtas bāzi.


Написать комментарий