Lielbritānijā var izveidot legālus narkotiku izplatīšanas perēkļus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Lielbritānijas Austrumu Sussekas grāfistes varas pārstāvji saņēma piedāvājumu izveidot legālus perēkļus, kuros no narkotikām atkarīgie apmeklētāji gūs iespēju nesodīti lietot dažādas aizliegtās narkotiskās vielas.

Grāfistes oficiālie policijas pārstāvji atbalstīja iniciatīvu, apsolot to pārrunāt, vēsta internovosti.ru

Ideja par narkotiku perēkļu izveidi tika izteikta no neatkarīgās narkotiku komisijas, kuru biedri salīdzināja līdzīgus centrus ar šaušanas vietām. Ja cilvēkiem ir tiesības nest uz speciāli paredzētām vietām ieroci, lai šautu uz mērķi, pēc tāda paša principa var izveidot centrus narkotiku lietotājiem, kuri varētu nest savas narkotikas. Tiek paredzēts, ka tur narkotikas tiks lietotas profesionālu ārstu uzraudzībā.

Neatkarīgās narkotiku komisijas eksperti piedāvāja apgādāt britu narkomānus ar naloksonu – antidotu, kuru izmanto saindēšanās gadījumos ar narkotikām.

Šādu narkotiku perēkļu izveides galvenais mērķis pēc ekspertu domām ir mirstības samazināšanas narkomānu vidū no pārdozēšanas (pilsēta pēdējos gadus bija līderis sakarā ar šādiem nāves gadījumiem.)

Kā atzīmēja pilsētas padome, viņi nevar izkaut narkotiku apriti savā teritorijā jau vairākus desmitus gadu, tādēļ pilnā gatavībā uztver dažādas jaunas metodes šīs situācijas labošanai.


Написать комментарий