Latvijas izlasei šovakar mačs pret Baltkrieviju

foto: delaemstavki.ru
foto: delaemstavki.ru

Latvijas izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam hokejā, šovakar plkst. 19:30 „Arēnā Rīga” uzņems Baltkrievijas izlasi.

Šī Teda Nolana vadītajai komandai būs piektā pārbaudes spēle pirms gaidāmā čempionāta, taču uzvaras līdz šim vēl nav izdevies izcīnīt.

Latvijas hokeja izlase sagatavošanās ciklā ir aizvadījusi četras pārbaudes spēles, kurās piedzīvoti četri zaudējumi. Vispirms 3. un 4. aprīlī mūsējie izbraukumā piedzīvoja divus zaudējumus pret Čehiju (3:4 un 0:1), bet dažas dienas vēlāk divās dažādās spēlēs atzina Zviedrijas izlases pārākumu. Pirmajā mačā pret ne to spēcīgāko Zviedrijas izlasi tika zaudēts sīvā cīņā ar rezultātu 1:2, bet nākamajā dienā mūsējiem argumentu nebija – 0:6.

Pret čehiem un zviedriem Teds Nolans deva iespēju spēlēt vairākiem izlases kandidātiem, kuru par savu vietu pasaules čempionātā nevarēja būt droši, tādā veidā var teikt, ka laukumā nebija redzams arī Latvijas izlases spēcīgākais sastāvs. Neskatoties uz to, mūsu izlase parādīja visai raibu sniegumu, kas lika aizdomāties par izredzēm pasaules čempionātā. Četrās spēlēs mūsējie spēja gūt tikai četrus vārtus, no kuriem divi Mika Indraša kontā, bet pa vieniem vārtiem guva Lauris Bajaruns un Andris Džeriņš. Tāpat nevarētu teikt, ka ļoti labā līmenī nospēlējām aizsardzībā, it īpaši pēdējā mačā pret zviedriem, kur Mārim Jučeram, pateicoties ne visai labai spēlei aizsardzībā, nācās kapitulēt sešas reizes.

Šodien un rīt Latvijas izlasei jāspēlē pret Baltkrieviju, tādā veidā mūsējiem būs iespēja uzlabot savus sniegumu. Arī sastāvs šodienas mačā būs daudz tuvāks optimālajam un tam, kuru redzēsim pasaules čempionātā. Kā atzina Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans, tad mūsu komandas sastāvs par 95-98 procentiem ir jau zināms. Tas nozīmē to, ka pēdējās pārbaudes spēlēs atliek noskaidrot liekos izlases kandidātus.

Vārtos joprojām neredzēsim Edgaru Masaļski, kura dalība čempionātā ir zem lielas jautājuma zīmes. Tos šovakar, visticamāk, sargās kāds no Rīgas ''Dinamo'' sistēmas vārtsargiem – Māris Jučers vai Kristers Gudļevskis. Sagaidāms, ka šodienas mačā laukumā varētu parādīties līdz šim pārbaudes spēlēs neredzētas sejas, piemēram, Jānis Sprukts un Lauris Dārziņš, kā arī Ralfs Freibergs, kuram iespējama debija Latvijas nacionālajā izlasē. Ir skaidrs, ka laukumā vēl nevarēs atgriezties Krišjānis Rēdlihs, kurš nav paspējis atgūties no savainojuma, kas tika gūts mačā pret Zviedriju. Pilns Latvijas hokeja izlases sastāvs mačam pret Baltkrieviju tiks nosaukts šodien pēc rīta treniņa.

Baltkrievijas hokejisti Rīgā ieradās vakar vakarā ar autobusu no Minskas. Baltkrievi uz Rīgu atveduši 27 hokejistus, no kuriem visi pārsvarā spēlē Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) vai Baltkrievijas Ekstralīgā. Divi hokejisti spēlē Krievijas pēc spēka otrajā līgā (VHL), bet viens pārstāv Vācijas spēcīgākās līgas klubu no Hamburgas.

Vadošie baltkrievu hokejisti, protams, pārstāv KHL klubus, tomēr neviens no viņiem ar ļoti labu statistiku lepoties nevar. Rezultatīvākais no baltkrievu uzbrucējiem KHL aizvadītajā sezonā bija Andrejs Stass, kurš 48 mačos Minskas ''Dinamo'' sastāvā tika pie 14 (5+9) rezultativitātes punktiem, bet trīs citi izlases uzbrucēji (Meleško, Kulakovs un Kitarovs) Minskas kluba sastāvā nopelnīja pa 11 punktiem. ''Torpedo'' komandā spēlējošā Alekseja Ugarova kontā aizvadītajā sezonā 31 spēlē tikai septiņi (2+5) rezultativitātes punkti. Vislielākās šaubas baltkrievu sastāvā rada vārtsargu līnija, jo sastāvā nav ne Vitālijs Kovaļs, ne Andrejs Mezins, kuri uzskatāmi par baltkrievu labākajiem vārtsargiem.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий