Taizemē bijušo policijas darbinieci apcietināja uz 1860 gadiem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Bangkokas Krimināltiesa piesprieda bijušajai policijas darbiniecei Čhantimai Petčthanormai 1860 gadu ilgu cietumsodu. Kā vēsta lenta.ru tiesa ir atzinusi, ka sieviete vainojama krāpšanā.

Kā tika noskaidrots, piespriestais apcietinājuma laiks izrādījās tik liels, jo 44 gadus vecā Petčthanorma veica neskaitāmus noziegumus, kas klasificējami pēc viena panta. Termiņi par katru no noziegumiem bija summēti, bet vēlāk saīsināti līdz 50 gadiem – maksimālā ieslodzījuma laika, kurš tiek pieļauts pēc likuma. Pie tam viņai ir jāsamaksā kompensāciju cietušajiem viņas darbību dēļ.

Saskaņā ar izmeklētāju datiem, no 1994.gada oktobrim līdz 1998.gada jūniju sieviete 372 reizes viltoja parakstus. Pateicoties tam, viņa pretlikumīgi ieguva apmēram 395 tūkstošus batu. (436 tūkstoši rubļu). Šajā periodā viņa strādāja policijā finanšu nodaļā, kura atbild par pensiju izmaksu darbiniekiem. Par katru apsūdzības punktu viņam piesprieda 5 brīvības atņemšanas gadus.

Čanthima Petčtanorma tika apsūdzēta 2011.gada novembrī. Sākotnēji viņa noliedza savu vainu, sakarā ar  mahinācijām, tomēr tiesas sēžu zālē visā atzinās.


Написать комментарий