Daugavpils skolēni apgūst jauno arodu Māla skolā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divu nedēļu laikā Daugavpils Māla mākslas centrā darbojas neparastā Māla skola, kuras apmeklētāji ir pilsētas skolu skolēni.

Pateicoties Centra sadarbībā ar Kultūras kapitāla fondu realizējamajam projektam, skolēni vecumā no 11 līdz 18 gadiem apgūs podniecības pamatus un iemācīsies izmantot radošo pieeju.

Projekta iniciators Valentīns Petjko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka astoņu nedēļu laikā skolēni darbosies piecās dažādās grupās, ar viņiem strādās pieci Māla mākslas centra pasniedzēji. Katrs no tiem mācīs dažādu priekšmetu izgatavošanu no māla. Apmācības notiek saskaņā ar iepriekš izstrādāto mācību programmu. Kā izejviela tiek izmantots apstrādāts lietuviešu māls, kas, pēc meistara vārdiem, ir lētāks pat vietējo.

Jauno arodu apgūst ap 40 dažāda vecuma bērniem, jaunākajam nesen palika 4 gadi, vecākais ir 9.klases skolēns. Bērni pastāstīja, ka šo skolu viņiem esot ieteikuši vecāki un vizuālās mākslas skolotāji.

Projekta ietvaros gada garumā notiks dažādi pasākumi, pirmās nodarbības šajā skolā notiks līdz maija beigām, savukārt noslēgumā Pilsētas svētku ietvaros jūnijā sākumā būs apskatāma skolēnu darbu izstāde.

Kā arī, pēc Valentīna Petjko vārdiem, šovasar Daugavpils Māla mākslas centrā plānots organizēt Starptautisko keramiķu simpoziju, kurā piedalīsies ap 15 keramiķi no dažādām valstīm. Šī kultūras notikuma ietvaros M.Rotko mākslas centra pagalmiņā tiks uzstādīta keramiskā skulptūra.
 



Написать комментарий