Plūdi Rēzeknei nedraud 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Arī šogad, kā katru pavasari Rēzeknes upe iziet no krastiem. Šodien, 19. aprīlī, no rīta Rēzeknes upē ūdens līmenis bija pacēlies līdz 2,75 m atzīmei Par to ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Tomēr Rēzeknes pilsētas atbildīgie dienesti apliecina, ka satraukumam nav pamata, jo pilsēta šādai situācijai bija gatava.

Upes tuvumā esošās mājas tiek regulāri apsekotas, šobrīd ir evakuētas divas ģimenes, pārējie šo māju iedzīvotāji pagaidām atsakās evakuēties.

Ūdens līmeni Rēzeknes upē nepārtraukti uzmana SIA „Rēzeknes ūdens” un dispečers katras 3 stundas par to informē pilsētas pašvaldības policiju. Pēdējo 9 stundu laikā ūdens līmenis ir palicis nemainīgs. Šobrīd uz tilta Pils ielā ir uzlikta zīme „Braukt aizliegts”, kā arī ieteikums gājējiem neiet pār tiltu, jo tālāk daļa no Pils ielas ir applūdusi.

„Viss internets tagad ir burtiski pārpildīts ar plūdu fotogrāfijām, tostarp arī Rēzeknē. Rodas sajūta, ka daži fotogrāfiju autori un komentētāji tā tik gaida, kad pilsētas jaunbūves pazudīs zem ūdens, lai papriecātos,” uzskata Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs un Civilās aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs. „Tomēr nav iemesla satraukumam vai vēl jo vairāk panikai vai ārkārtas situācijas izsludināšanai, un nav nekādu draudu, ka varētu applūst pilsētas jaunbūves pie upes. Pavasara pali mūsu pilsētā ir tradicionāli, un katru gadu applūst vienas un tās pašas vietas, bet, sakarā ar tādu objektu, kā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs un it īpaši Reģionālais daudzfunkcionālais centrs, būvniecību, upes krasti daudzās vietās tika papildus nostiprināti, ir paredzēti arī nepieciešamie pasākumi, lai pasargātu uzbērumu un upes krastus no izskalošanas. Šogad jau ir pārsniegts kritiskais ūdens līmenis Rēzeknes upē, kāds tika novērots citus gadus, tomēr, pateicoties profilaktiskajiem pasākumiem, situācija nav tik bīstama, kā varēja būt. Mēs domājam arī par to, ko darīt turpmāk. Lai vēl drošāk pasargātu pilsētu no plūdiem, Rēzeknes pilsētas dome Krasta ielas rekonstrukcijas projekta ietvaros plāno pacelt pastāvīgi applūstošo Krasta ielas posmu un atjaunot un modernizēt vēsturiskās hidrotehniskās būves Krasta ielā, kā arī iztīrīt un padziļināt Rēzeknes upes gultni 2,2 km garumā.”


Темы: , , , ,
Написать комментарий

URĀ, VISI UZ RĒZEKNI!!!

Rēzeknē dažam labam skauž, ka Daugavpilī ir dambis pret plūdiem, pat vairāki, bet Rēzeknē tāda nav. Tad nu uzbūvēja divas ēkas, kas acīmredzami ir zem upes līmeņa. Un atliek vien gaidīt - sākas plūdi, tiek sacelta ažiotāža un tad ,,pod šumok" sāk kārtējo grandiozo projektu, kurā var zagt, zagt un zagt. Rēzeknē tāds projekts būs dambis pret plūdiem.

Написать комментарий