«Cēsu alus» sāk brūvēt griķu nefiltrēto alu

foto: baby24.lv
foto: baby24.lv

AS "Cēsu alus" paplašina Latvijā populārā alus zīmola "Cēsu Nefiltrētais" līniju, sākot griķu alus brūvēšanu. Cēsu nefiltrētais griķu alus ir pirmais Latvijā. No griķiem alu brūvē tikai dažviet pasaulē mazās alus darītavās, biznesa portālu "Nozare.LV" informēja AS "Cēsu alus" sabiedrisko attiecību vadītāja Agita Baltbārde.

Pēdējo divu gadu "modes lieta" Latvijā ir nefiltrētā alus popularitāte - šai alus kategorijai ir izveidojies savs lojāls (15%) cienītāju loks. Kamēr citās pasaules valstīs alus baudītāji augstāk novērtē dzidru, gaismu atstarojošu alu, Latvijā nefiltrēts, nepasterizēts alus radis emocionālu sasaisti ar mājās darinātu alu, kas ir nedzidrs, ar rauga nogulsnēm, norāda Baltbārde.

"Cēsu Nefiltrētā" alus popularitāti un lielo pieprasījumu apliecina arī fakts, ka 2012.gadā tas sasniedzis ļoti ievērojamu - 58% - pārdošanas apjoma pieaugumu Latvijas alus tirgū.

Daudzviet pasaulē alus darīšanā izmanto arī kukurūzu, savukārt senajiem latviešiem tikpat iecienīti bijuši griķi. Šis fakts daudz apdziedāts ari dainās. Tomēr līdz mūsdienām tradīcija Latvijā nav saglabājusies - griķu alu vēl brūvē tikai dažviet pasaulē un ļoti nelielos apjomos. "Cēsu Nefiltrētā Griķu alus" brūvēšanā blakus miežu iesalam izmantoti griķi, kas veido 20% no kopējā iesala daudzuma. Alum piemīt izteiksmīga, patīkama griķu garša un aromāts. Netiek pazaudētas arī klasiskās, vērtīgās un iemīļotās nefiltrētā alus īpašības.

""Cēsu Nefiltrētais" alus zīmols ir savā ziņā celmlauzis tieši nefiltrēta alus kategorijā Latvijā - tam uzradušies sekotāji citu alus ražotāju piedāvājumā, kas tikai apliecina šādas kategorijas alus pieprasījumu un popularitāti," norāda Baltbārde.

Kopējās investīcijas "Cēsu Nefiltrētā Griķu alus" izveidē ir 30 000 latu. Alus jau ir pieejams tirdzniecībā, un šovasar plānots pārdot 500 000 pudeļu.


Написать комментарий