Daugavpils pilsētai un novadam apsolīja izmaksāt kompensācijas par plūdu laikā nodarītiem postījumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc operatīviem datiem ūdens līmenis Daugavā sestdien plkst.8.00 bija 7,57 m, jau ir pārsniegts kritiskais rādītājs.

Portālam Gorod.lv izpilddirektora vietnieks Aleksandrs Aizbalts paziņoja, ka nakts bija samērā klusa: nepieciešamības evakuēt iedzīvotājus nebija, kā arī zvanu no tiem par palīdzības sniegšanu nebija.

Pastāvošo situāciju nemitīgi kontrolē, nepieciešamības gadījumā pārtikas produkti no autoveikala iedzīvotājiem tiek vesti ar laivu. Piemēram, Sventes pagasta iedzīvotāji jau laicīgi ir sagatavojušies plūdiem, tāpēc produktu ietaupījumu viņiem pietiks mēnesim.

No rīta novada valdība tikās ar vasarnīcu ciemata „Kooperator” pārstāvi. Rezultātā bija nolemts ar smiltīm aizbērt ceļa malu, lai ūdens nevarētu tikt līdz mājām.

A.Aizbalts paziņoja, ka ministri nav atbalstījuši lēmumu par ārkārtas situācijas ieviešanu Daugavpils teritorijā, jo applūdināto teritoriju skaits salīdzinājumā ar citām vietām ir mazs. Toties zaudējumi, kuri radās plūdu laika būs kompensēti.

Atgādinām, ka 19.aprīlī deputātu sēdē bija pieņemts lēmums par vēršanos Ministru kabinetā, lai tas Daugavpils un Daugavas baseina teritorijā pasludinātu ārkārtas situāciju.

Jau bija ziņots, ka cilvēkiem ir piedāvātas vietas, kur viņi var apmesties plūdu laikā. Latvijas valsts armija palīdzēs un piedāvās ūdens transportu, ģeneratorus un silto apģērbu. Piedāvās arī helikopterus cilvēku evakuēšanai.


Написать комментарий