Ekoloģe I.Antoševska: Iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem, lietojot aku ūdeni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, jau nedēļu ūdens līmenis Daugavā strauji ceļas un tuvojas kritiskai atzīmei. Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes ekoloģe Inese Antoševska paziņoja, ka jebkura veida palu ūdeņi un ūdens līmeņa celšanās ūdenskrātuvēs var novest pie nepatīkamām situācijām.

Ekoloģe paskaidroja, ka ūdens pārnēsā dažāda veida netīrības: gan parastos atkritumus, kuri atrodas zemes virspusē, mēslojumus no sakņu dārziem, gan citu piesārņojumu, kas nonāk palu ūdeņos. 

Sakarā ar to, ka piesārņojuma un dažāda veida mikrobu izplatība līdz ar grunts ūdeņiem ir visai liela, pavasara plūdu laikā cilvēkiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izmantojot aku ūdeni. Ekoloģe iesaka uz laiku atteikties no aku ūdens lietošanas, ja tas palicis duļķains vai tam piemīt smaka.

Kopumā pavasara plūdu laikā ūdens līmenis bieži vien strauji mainās, un, ja riska zonā esošās dažādas celtnes pareizi uzbūvētas, daba pati noregulēs visus procesus, atzīmēja I.Antoševska.

Savukārt ūdens, kas nonāk Daugavpils daudzdzīvokļu mājās, tiek iegūts no urbumiem, tādēļ plūdu laikā pilsētā nevajadzētu rasties problēmām ar dzeramo ūdeni. 


Написать комментарий