Sinoptiķu prognoze: pirmdien ūdens līmenis Daugavā sasniegs maksimālo līmeni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Svētdienas, 21.aprīļa, vakarā ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils bija 7,84 metri, tādējādi tika pārsniegti pirms trim gadiem notikušo plūdu rādītāji.

Glābšanas komandas kontrolē situāciju, to rīcībā ir nepieciešamā tehnika, arī Valsts policija un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests strādā pastiprinātā režīmā.

Ogrē un Pļaviņās jau sākuši likvidēt palu sekas, bet Daugavpilī ūdens līmenis joprojām ceļas. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informāciju, tuvāko dienu laikā ūdens līmenis upē celsies un to ietekmēs situācija Baltkrievijā.

Pastāv iespēja, ka ūdens līmenis varētu pieaugt par 15-30 cm, un maksimālais līmenis varētu tikt sasniegts šodien, 22.aprīlī, pēc tam tas sāks samazināties.

Kā jau tika ziņots, aizvadītajā piektdienā pēc Daugavpils, Pļaviņu un Ogres domu lūguma notika valdības sēde, kurā tika izskatīts jautājums par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu plūdu skartajās teritorijās. Ministri nolēma, ka ārkārtas stāvokļa izsludināšana nav nepieciešama. 

Tomēr Latvijas premjerministra pienākumus pildošais Artis Pabriks paziņoja, ka jebkurā gadījumā reģioniem tiks sniegta nepieciešamā palīdzība un kompensēti plūdu dēļ radušies zaudējumi.

Šodien, 22.aprīlī, notiks Krīzes vadības padome, kurā tiks informēts par situāciju plūdu skartajās teritorijās un tiks pieņemts lēmums par turpmāko rīcību.
 


Написать комментарий