“Daugava” kompensācijas laikā izlaiž uzvaru

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas futbola Virslīgas ceturtās kārtas spēlē ļoti tuvu panākumam bija Daugavpils “Daugava”, kas tikai kompensācijas laika ceturtajā minūtē izlaida no rokām panākumu pret “Liepājas Metalurgu” – 1:1. Par to ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Spēle pret vienu no titula pretendentēm tika iesākta piesardzīgi, ļaujot viesiem no vēja pilsētas Liepājas vairāk kontrolēt bumbu. “Daugava” cerēja uz veiksmi pretuzbrukumos, laiku pa laikam saasinot situāciju pie pretinieku vārtiem. Pamazām cīņas ritējums mainījās un Daugavpils klubs sāka uzbrukt arvien vairāk un bīstamāk. Pirmā puslaika pēdējās desmit minūtēs vien bija kādas 3-4 izcilas iespējas izvirzīties vadībā, kuras gan netika izmantotas.

Pēc līdzīga scenārija ritēja arī otrais puslaiks, kurā asāk sāka uzbrukt arī Liepāja. Lai nu kā, liels pārsvars bija “Daugavai”, kas izšķērdēja vienu momentu pēc otra. Tikai 78. minūtē beidzot izdevās iesist, kad Andreja Kovaļova centrējumu vārtu guvumā pārvērta Ibrahims Babatunde. Jau pēc pāris minūtēm bumbu vārtos varēja iebakstīt Stenlijs Ibe, šajā epizodē savainojot arī viesu vārtsargu Pāvelu Doroševu. Pastāvēja varbūtība, ka viņa vietu vārtos ieņems laukuma spēlētājs Jurģis Kalns, tomēr Doroševs varēja turpināt spēli.

Liepāja metās uz priekšu, bet reālus draudus Jevgēņija Ņerugala sargātajiem vārtiem neradīja līdz 94. minūtei. Šajā epizodē liepājnieks Dmitrijs Hmizs no asa leņķa sita precīzi tālajā vārtu stūrī. Jau nākamajā uzbrukumā Jurijs Sokolovs varēja atjaunot vadību “Daugavai”, bet vietā bija Doroševs. “Daugavai” zaudēti punkti ļoti nozīmīgā spēlē.


Написать комментарий