Kūlas dedzinātāji traucē glābējiem plūdu skartajos rajonos

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš pagājušās nedēļas, kad sākās lielie plūdu, strādā pastiprinātā režīmā, taču viņu darbu traucē pērnās zāles dedzinātāji.

"Dienests jau vairāk nekā nedēļu strādā pastiprinātā režīmā un ir koncentrējis papildu spēkus plūdu skartajos rajonos, lai nodrošinātu glābšanas darbus. Vienlaikus tiek saņemti izsaukumi uz vietām turpat netālu, kur tiek dedzināta kūla. Tāda iedzīvotāju rīcība ir neticama bezatbildība," pirmdien medijiem norāda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP). Nedēļas nogalē vien dienests ir saņēmis vairāk nekā 200 izsaukumus uz vietām, kur deg kūla.


Ugunsdzēsēji ir strādājuši garas stundas, lai glābtu cilvēkus no plūdu skartajām vietām, daudzās vietās tie vēl nav beigušies, un glābēju klātbūtne ir būtiska. Tāpēc kūlas dedzināšana, īpaši šādos apstākļos, ir vērtējama kā bezatbildīga rīcība pret līdzcilvēkiem, kas atrodas plūdu skartajos rajonos, atzīst ministrs.

"Aicinu Latvijas iedzīvotājus atbildīgi izturēties pret savu un kaimiņu drošību un dzīvībām, kā arī cienīt ugunsdzēsēju darbu, kas nedēļas garumā ir strādājuši, lai glābtu cilvēkus no dabas stihijas," mudina ministrs. Kozlovskis bilst, ka kūlas dedzināšana ir cilvēku tīšuprāt radīts posts un tās dedzināšana nav pieļaujama nekādos apstākļos. "Taču, ja arī šis arguments nelīdz, tad aicinu padomāt par to, ka dzēšot tīšām izraisītu kūlas ugunsgrēku, glābēji var nepaspēt izglābt cilvēkus, kas cieš plūdos," uzsver Kozlovskis.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Latvijā sākās plūdi, applūstot Ogrei, Rēzeknei, Pļaviņām un daudzām citām vietām.


Написать комментарий