EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja apmeklēs Daugavpili, atklās M.Rotko mākslas centru un tiksies ar vadību un jauniešiem

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Turpinot kādreiz uzsākto reģionālo vizīšu tradīciju, Latgalē triju dienu laikā viesosies Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Tiek plānots, ka vizītes ietvaros viņa apmeklēs Daugavpili un Līvānus, kur tiksies ar pašvaldību priekšsēdētājiem, piedalīsies jauniešu diskusijās un iepazīsies ar jaunu projektu iespējām.

Daugavpilī Eiropas Komisijas pārstāve piedalīsies M.Rotko mākslas centra svinīgajā atklāšanas ceremonijā un diskusijā par to lomu Eiropas un pasaules pieredzes kontekstā. Atgādināsim, ka jaunais daudzfunkcionālais centrs kļūs par vienīgo vietu Austrumeiropā, kur varēs aplūkot mūsu pilsētā dzimušā pasaulslavenā mākslinieka oriģināldarbus.

Saskaņā ar protokolu, ceturtdien, 25.aprīlī, Inna Šteinbuka tiksies ar Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāju Žannu Kulakovu un citām oficiālām personām. Kā arī vizītes laikā ieplānots apmeklēt informācijas centru Europe Direct, tikties ar pilsētas jauniešiem, iepazīties ar Daugavpils universitātes darbu un ES projektiem, pilsētas ūdenssaimniecību.

Nesen sniedzot interviju Šteinbukas kundze atzīmēja, ka Eiropa nav tikai Brisele, tāpat kā Latvijas nav tikai Rīga. Sakarā ar to, ka lielākā daļa projektu tiek apgūta reģionos, viņai jāzina, kā ES līdzekļi tiek izmantoti ārpus Latvijas galvaspilsētas.

Piektdien pārstāvniecības vadītāja dosies uz Līvāniem, kur viņai ieplānotas vairākas tikšanās un dalība dažādos pasākumos.


Написать комментарий