Pasaules kausa spēlēs Krievijā grib atļaut alkohola tirdzniecību

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Krievijas Sporta ministrija ir iesniegusi valdībā labojumus likumam par 2018. gada pasaules futbola čempionātu, kas paredz atļaut Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) partneriem pārdot un reklamēt alkoholiskos dzērienus stadionos un to tuvumā, vēsta krievu prese.

Labojumi paredz, ka Pasaules kausa sacensību un izlozes laikā "pieļaujama alus un alus dzērienu, vīna un šampanieša ražotāju reklāma, kā arī viņu produktu reklāma". Tiesa, reklamēt drīkstēs tikai tos produktus vai kompānijas, kas ir FIFA partneri. Tāpat grozījumi paredz, ka alkoholisko dzērienu tirdzniecība "spēļu norises dienās stadionu teritorijā un divu kilometru rādiusā ap tiem ir atļauta tikai ar FIFA vai FIFA nozīmēto personu atļauju".

Taču Valsts domē šos grozījumus diez vai atbalstīs.

"Šaubos, vai šie labojumi nonāks līdz izskatīšanai," izdevumam "Izvestija" saka ekonomiskās politijas un uzņēmējdarbības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Viktors Zvageļskis. "Būs daudz problēmu ar alkohola ražotājiem, kas nav FIFA partneri. Ja ieviest izņēmumus tiem, kas sadarbojas ar pasaules čempionāta rīkotājiem, sāksies negodīga konkurence."

 


Написать комментарий