Šonedēļ Daugavpilī atklās M.Rotko mākslas centru, notiks tūrisma konference un džeza festivāls

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Iesākusies nedēļa Daugavpilī būs pasākumiem bagāta, galvenais no tiem gaidāms trešdien, 24.aprīlī, kad notiks Marka Rotko mākslas centra atklāšana bijušajā Arsenāla ēkā Cietoksnī. Uz centra atklāšanu ieradīsies vairāk nekā 200 viesi, tostarp valsts augsti stāvošās personas, mākslas zinātnieki, mākslinieki, kā arī M.Rotko bērni – Keita un Kristofers.

Svinīgo pasākumu ietvaros plānota diskusija par jaunā daudzfunkcionālā centra iespējām, kas tiešraidē būs skatāma Latvijas televīzijā, kā arī notiks pasaulslavenā mūziķa no Somijas bezmaksas koncerts.

Jāatzīmē, ka ceturtdien, 25.aprīlī, no plkst.10:00 līdz 17:00 pilsētnieki un pilsētas viesi varēs apmeklēt M.Rotko māksla centru tikai par Ls 1. Savukārt oriģināldarbu zāles apmeklējums maksās Ls 2.

Vēl viens nozīmīgs pasākums būs II Starptautiskā tūrisma konference „Daugavpils – uzticams partneris tūrisma tirgū Austrumbaltijā”, kas norisināsies 25. un 26.aprīlī. Tajā piedalīsies delegācijas no 10 valstīm.

Triju dienu laikā – no 25. līdz 27.aprīlim – pilsētā gaidāms vēl viens svarīgs kultūras notikums, kuru gaidīja 2 gadus – XIII Starptautiskais džeza festivāls JAZZ JOY SPRING 2013. Festivāla viesu vidū būs slavenā latviešu dziedātāja Diāna Pīrāgs, japāņu pianiste un dziedātāja Keiko MacNamara, bigbends „Sigulda”, Valsts Estrādes un džeza mūzikas koledžas mākslinieki no Maskavas Mihaila Sudžana vadībā.

Vienības namā notiks vairāki džeza koncerti, ieeja kuros būs bez maksas. Izņēmums būs tikai festivāla atklāšanas un noslēguma koncerti, kā arī meistarklases, kuras notiks Vienības namā uz balkona.

Tāpat no 20. līdz 27.aprīlim Mākslas dienu ietvaros Daugavpilī notiks Bibliotēku nedēļas pasākumi. Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs gaidāmas literatūras izstādes, bērnu konkursi un tikšanās ar rakstniekiem.

No 22. līdz 28.aprīlim Daugavpils Latviešu kultūras biedrība sadarbībā ar Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi organizē radošās darbnīcas „Pieskāriens”. Pasākumi notiks Latvijas radošās darbības nedēļas „Radi! 2013” ietvaros, tie ir domāti jauniešiem, kuri tiks iepazīstināti ar seniem latviešu arodiem, darba instrumentiem un tradīcijām, varēs apgūt vilnas diegu aušanu, izbaudīs zāļu tēju, bērzu un kļavas sulu.

Vārdu sakot, šonedēļ daugavpiliešiem un pilsētas viesiem nebūs laika garlaikoties.


Написать комментарий