Pavasara nometne Zemgales vidusskolā

foto: D.Kriviņa
foto: D.Kriviņa

Portāls Gorod.lv jau ziņojis par pasākumiem Zemgales vidusskolas un Baltkrievijas Republikas Vitebskas apgabala Novkas vidusskolas pārrobežu sadarbības projekta ietvaros.

Daugavpils novada domes projektu koordinatore Daina Kriviņa pastāstīja par atbildes vizīti – Baltkrievijas delegācija no 7. līdz 12.aprīlim piedalījās pavasara nometnē Zemgales vidusskolā.

Nometnes programmas ietvaros Zemgales vidusskolas un Novkas vidusskolas skolotāji dalījās pieredzē. Zemgales vidusskolas skolotāji pastāstīja par to, kā tiek organizēts darbs ar talantīgiem skolēniem un kādas ir profesionālās sagatavošanas iespējas skolā. Kā atzinība visam dzirdētajam un redzētajam izskanēja viesu priekšlikums publicēties pedagogu zinātnisko rakstu žurnālā „Образование Витебщины”. Savukārt Novkas vidusskolas direktore Olga Trublovska Zemgales vidusskolas skolēniem nolasīja divas interesantas lekcijas no astronomijas kursa.

Nometnes dalībnieki apmeklēja Daugavpils novada domi, kur tika iepazīstināti ar galvenajiem novada attīstības resursiem. Viņu uzmanība tika pievērsta projektu nozīmei novada attīstībā un Daugavpils novada un Baltkrievijas plašākas sadarbības perspektīvām.
Savukārt Baltkrievijas Republikas konsulātā notika tikšanās ar ģenerālkonsulu Viktoru Geisiku un konsulu Tatjanu Kručiņinu. Viņi pastāstīja par Latvijas un Baltkrievijas divpusējo attiecību attīstību, par ģenerālkonsula funkcijām un diplomāta profesijas īpatnībām.
Zemgales vidusskolas pašpārvaldes pārstāvji iepazīstināja skolēnus no Baltkrievijas ar savu darbu un iesaistīja Novkas skolēnus pasākuma rīkošanā. Nometnes noslēguma pasākumā jaunieši parādīja savu kopdarbu – teatralizētas latviešu kāzu tradīcijas.

Pēc Zemgales vidusskolas pasākumu rīkotājas Jeļenas Vasiļjevas domām, skolēnu starpā no paša sākuma izveidojās labas, draudzīgas attiecības, kuras kopīgo pasākumu laikā pārauga draudzībā. Jauniešiem bija iespēja tuvāk iepazīties un sadraudzēties psiholoģiskajā nodarbībā „Es un citi”, kopīgi izpētīt Zemgales vidusskolas muzeju, iesaistīties šūšanas meistarklasē „Blūze no apļa: jauns skats uz dizainu”, apskatīt Daugavpils cietoksni un pilsētu. Viesiem ļoti iepatikās Latgales pērle – Aglonas bazilika. Ar lielu aizrautību ciemiņi cepa maizi un dejoja latgaliešu rotaļdejas Aglonas maizes muzejā, īpašas emocijas saistītas ar Preiļu Leļļu muzeju.

Nometnes noslēgumā Novkas vidusskolas direktore Olga Trublovska atzīmēja, ka delegācijas dalībnieki ļoti lepojas ar to, ka viņiem Latvijā ir tik lieliski draugi – Zemgales vidusskolas kolektīvs un tā vadītājs Aleksandrs Petkevičs. Viņa bija lielā sajūsmā par kolektīvu, kurš spēja nodrošināt tik ražīgu un rezultatīvu darbu visas nometnes laikā.
 


Написать комментарий