Rēzeknieši cīnīsies par Latgales Uguns pavēlnieka titulu

kadrs no video
kadrs no video

Otrdien, 23. aprīlī, Daugavpilī notiks Valsts reģionālās attīstības aģentūras sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu rīkotā konkursa 7. un 8. klašu skolēniem „Uguns pavēlnieks” Latgales pusfināls. Par to ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Konkursa pirmajā kārtā piedalījās 186 komandas. Viskuplāk bija pārstāvēta tieši Latgale – 46 komandas, no kurām piecas turpina cīnīties par Uguns pavēlnieka titulu un konkursa galveno balvu – braucienu visai komandai uz Šveici.
Latgales reģiona zinošāko piecinieks ir:

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 7.a klases komanda „Džumandži”,
Rēzeknes 1.vidusskolas 8.a klases komanda „Uguns iekarotāji”,
Aglonas vidusskolas 7.klases komanda „Sērkociņi”,
Pelēču pamatskolas 7.klases komanda „Simts grādi pēc celsija”,
Ludzas pilsētas ģimnāzijas 7.c klases komanda „Ugunīgie ludzānieši”

Skolēni demonstrēs gan teorētiskās zināšanas par ugunsdrošības jautājumiem, gan radošās idejas, tiks pārbaudītas jauniešu zināšanas civilās aizsardzības jautājumos un veiklība ugunsdzēsēju stafetē.

Konkurss tiek organizēts Latvijas - Šveices sadarbības programmas individuālā projekta „Atbalsts ugunsdrošības pasākumiem pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs” ietvaros, kas paredz ugunsdrošības sistēmu ierīkošanu 118 vispārējās izglītības iestādēs visā Latvijā, kurās bērni uzturas visu diennakti un līdz šim vēl nav veikti ugunsdrošības sistēmas uzlabojumi.


Написать комментарий